Çiftçilere selektör müjdesi

Çiftçilere selektör müjdesi
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, çiftçilerin uzun yıllardan beri büyük eksikliğini yaşadığı selektör makinesinin ilçeye kazandırılacağını söyledi. İşadamı Erdal Demirpolat tarafından hibe edilecek olan selektör...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, çiftçilerin uzun yıllardan beri büyük eksikliğini yaşadığı selektör makinesinin ilçeye kazandırılacağını söyledi. İşadamı Erdal Demirpolat tarafından hibe edilecek olan selektör makinesi sayesinde çiftçiler hububat ve baklagillerini eletmek için başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak.

Sarayönülü çiftçiler, ilçede bir selektör makinesi bulunmadığı için hububat ve baklagillerini eletmek için Altınekin veya Kadınhanı’na gitmek zorunda kalıyordu. Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, çiftçilere selektör makinesinin müjdesini verdi.

Çelik, yaptığı açıklamada, “İlçemizin değerli iş adamlarından Erdal Demirpolat, Ziraat Odamızın en büyük destekçilerinden biri olarak odamıza bir selektör makinesi kazandıracak. Kurulacak olan 500 bin lira değerinde selektör tesisi ile çiftçilerimizin tüm mağduriyetleri giderilecek. Selektör, eski hapishane yanında bulunan tapusu odamıza ait 3 bin 500 metrekarelik arsada kurulacak. Saatte 25 ton eleme kapasitesi olan selektör makinesi hububat ve baklagilleri eleyebilecek. Bu şekilde çiftçilerimiz artık Altınekin ve Kadınhanı’na gitmek zorunda kalmayacak.” dedi.

Selektör hizmetinin makul bir ücretle verileceğini belirten Çelik, “Piyasada 160 liraya eleme yapılıyor. Biz piyasanın yarısına çiftçilerimize bu hizmeti vereceğiz. Çiftçilerimiz artık ürünlerini eletmek için sağa sola taşımak zorunda kalmayacak. Böyle bir tesisin yıllardan beri ilçemize eksikliği hissediliyordu. Erdal Demirpolat sayesinde çiftçilerimiz bu önemli hizmete kavuşmuş olacak. Desteklerinden dolayı çiftçilerimiz gıyabında değerli işadamımız Erdal Demirpolat’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.