Çiftçilere sigorta çağrısı

Çiftçilere sigorta çağrısı
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifleri Sorumlu Memuru İbrahim Gürkan, faiz indiriminden yararlanarak mağdur olmamaları için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olmaları, tarım sigortası yaptırmaları çağrısında bulundu.Gürkan...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifleri Sorumlu Memuru İbrahim Gürkan, faiz indiriminden yararlanarak mağdur olmamaları için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olmaları, tarım sigortası yaptırmaları çağrısında bulundu.

Gürkan yaptığı açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) üzerinden yapılan tarım sigortalarında primin yarısının, bazı teminatlarda ise primin üçte ikisinin devlet tarafından ödendiğini anımsattı. Gürkan, ayrıca çiftçilerin, tarımsal işletme varlıklarını TARSİM'e sigorta ettirmeleri halinde, Tarım Kredi'den kullandıkları kredilere ait faizlerin yüzde 50'sinin devlet tarafından ödendiğini söyledi.

Gürkan, çiftçilerin faiz indiriminden yararlanabilmesi için 10 Şubat'a kadar sigorta poliçelerini yaptırmalarını gerektiğini söyledi.

Sigortada kapsam genişledi

Tarsim kapsamının genişlediğinin altını çizen Gürkan, şunları kaydetti: "Kadın ve genç çiftçilerimizin tarım sigortalarına katılımını teşvik etmek amacıyla tüm sigorta branşlarında oluşan primin yüzde 5'i oranında indirime gidildi ve İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası'nın kapsamına buğdayın yanı sıra arpa, çavdar, tritikale, yulaf ürünleri ve bu ürünlerin tohumlukları da dahil edildi."

Üreticilerin, ürünlerin son kabul tarihinden önce sigortalarını yaptırabileceklerini belirten Gürkan, son güne kalınması halinde yoğunluktan dolayı zorluk yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Haber: İrem DEMİR