Çiftçilere sıvı gübre önerisi

Çiftçilere sıvı gübre önerisi
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi, olumsuz koşullardan dolayı bitkilerde oluşan stres, kök gelişim zayıflığı, yapraklarda sararma gibi sorunları giderebilmek için çiftçilere sıvı gübre uygulamasını öneriyor.Sarayönü Tarım...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi, olumsuz koşullardan dolayı bitkilerde oluşan stres, kök gelişim zayıflığı, yapraklarda sararma gibi sorunları giderebilmek için çiftçilere sıvı gübre uygulamasını öneriyor.

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Vekili İbrahim Gürkan yaptığı açıklamada, "Olumsuz koşullar nedeniyle bitkilerde oluşan stres, kök gelişim zayıflığı, yapraklarda sararma gibi sorunlar meydana gelebiliyor. Bu sorunu çözmek için özellikle sıvı gübre kullanımı çok önemlidir. Sıvı gübre bitkilerde gerekli onarımları yapmaktadır. Her türlü zirai ilaçla karışım yapılarak holderle tarlaya uygulaması yapılabilmektedir." dedi.

Bitkide gübre alınımının sıvı gübre ile daha kolay olduğunu anlatan Gürkan, "Kök gelişimini üç kat arttırır. Buna paralel olarak da verimi büyük ölçüde arttırmaktadır. Tarım Kredi Kooperatifi olarak bu ürünlerin teminini çiftçilerimize sağlıyoruz. Bu sıvı gübre uygulaması tüm tarla bitkilerine ve meyve ağaçlarına uygulanabilir. Hepsinde de güzel sonuçlar verecektir. Canlı gübrenin hububatta dekara maliyeti, kalitesine göre 5-20 liradır. Buna karşılık çok etkili bir ürün olduğu için maliyetinin ortalama 5-7 katına kadar verim artışına neden oluyor. Çiftçilerimizin buna şahit olabilmesi için tarlalarının bir bölümünde bu uygulamayı yapıp hasatta karşılaştırma yapması yeterli olacaktır. Çiftçilerimizin bu konuda bize gelip detaylı bilgi alabilir. Akıllara takılan soruları sorabilirler." şeklinde konuştu.