Çiftçilere TARSİM anlatıldı

Çiftçilere TARSİM anlatıldı
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde, çiftçiler Tarım Sigortası Havuzu (TARSİM) hakkında bilgilendirildi.Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Konya TARSİM Bölge Müdürlüğünden Kıdemli...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde, çiftçiler Tarım Sigortası Havuzu (TARSİM) hakkında bilgilendirildi.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya Konya TARSİM Bölge Müdürlüğünden Kıdemli Uzman Yusuf Üstün, Uzman Murat Hacıoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem ve Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ile çiftçiler katıldı.

TARSİM ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Konya TARSİM Bölge Müdürlüğünden Kıdemli Uzman Yusuf Üstün,, “Gelişmekte olan dünya da bundan sonraki süreçte bizleri bekleyen en büyük tehlike hem kuraklık, hem de artan dünya nüfusunun ihtiyacını karşılayacak olan gıdadır. 21. yüzyıl da eğer dünya savaşları olacaksa su ve gıda savaşları olarak ele alınacak. Bu yüzden ülke olarak hazırlık yapmamız, üretimde planlama yapabilmemiz ve üreticilerin mağduriyetini giderilmesi için TARSİM çok önemli kuruluştur. Buna yönelik bir çalışma yapılmaktadır” dedi.

Üstün, “Dünyamız gerçekten ısınma ile birlikte birçok iklimsel değişikliklere neden oldu. Bu yıl zamanında yağışlar alınabilir. Tarımsal verimlerde düşüş olmayabilir. Üreticilerimizin mağdur olmaması ve bir tabii afete maruz kaldıklarında tarımsal girdileri karşılamak için tazminat alma suretiyle mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor.” diye konuştu.