Çiftçilere yerli mercimek tohumu dağıtıldı

Çiftçilere yerli mercimek tohumu dağıtıldı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere sertifikalı yerli mercimek tohumu dağıtıldı.Sarayönü’nde, Tarım ve Orman Bakanlığının "Mercimek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yüzde 75...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere sertifikalı yerli mercimek tohumu dağıtıldı.

Sarayönü’nde, Tarım ve Orman Bakanlığının "Mercimek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yüzde 75 hibeli sertifikalı yerli mercimek tohumu çiftçilere dağıtıldı.

Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğü’nde düzenlenen dağıtım töreninde, Konya İl Tarım müdür yardımcısı Fevzi Tosun, Sarayönü İlçe Tarım Müdürü Güngör Çiğdem, ilçe müdürlüğü personelleri ile çiftçiler katıldı.

Nadas alanlarının değerlendirilmesi, münavebe kültürünün yaygınlaştırılması için mercimek üretiminin önemli olduğunu vurgulayan İlçe Tarım müdürü Güngör Çiğdem, şöyle konuştu:

“Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projeleri’’ kapsamında İl müdürlüğümüzce hazırlanan mercimek üretiminin geliştirilmesi projesi dahilinde %75 devlet destekli ve %25 çiftçi katkılı ilçemiz yetiştirme koşullarına uygun ve yoğun olarak tercih edilen, Kırmızı mercimek (Fırat-87) ve Yeşil mercimek (Kayı-91) tohumu dağıtımı yapılmıştır.

Kırmızı mercimek 15 çiftçiye 1333 dekar alan için 14450 kg, yeşil mercimek ise 12 çiftçiye 777 dekar alan için 9300 kg’dır.”

İlçemizdeki ürün çeşitliliği artacak

İlçede geçmiş dönem içerisinde zaman zaman mercimek ekildiğini ancak bölgede çok yaygınlaşmadığını belirten Çiğdem; “Proje kapsamında bölge çiftçimize yüzde 75 hibeli olarak dağıtılan mercimek tohumları bölgemizdeki ürün çeşitliliğini arttıracaktır.

Sarayönü İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bizler de üretim sezonu boyunca, mercimek üretiminin teknik desteğini çiftçilerimize sağlayacağız. Tarım memleketi olan Sarayönü ilçemizde mercimek üretiminin artmasıyla hem ilçemizde yetişen ürünlerimizin çeşitliliği artacak, hem de ilçemizin ekonomisine ciddi katkıları olacaktır.” Şeklinde konuştu