Çiftçiye %75 hibe destekli tohum dağıtıldı

Çiftçiye %75 hibe destekli tohum dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal üretimi desteklemek amacıyla çiftçilere %75 hibe desteğiyle Silajlık Sorgum Sudan Otu Tohumu dağıtımını yapıyor.

Tarım Bakanlığının desteği kapsamında Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce bölge çiftçisine Geçtiğimiz hafta %75 hibe destekli Silajlık Sorgum Sudan Otu Tohumu yapıldı

İlçe Tarım Hizmet Binası'nda düzenlenen tohum dağıtımına, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak da katılarak çiftçilere destek verdi.

iftciye-75-hibeli-tohumu-dagitildi-2.jpg

Dağıtımın ardından, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Ahmet Tetik ve teknik personeller, çiftçilere Silajlık Sorgum Sudan Otu yetiştiriciliği konusunda eğitim verdi.

Eğitimde, bu özel bitkinin ekiminden bakımına, hasat sürecinden depolamaya kadar her aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar detaylı bir şekilde ele alındı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, tohum dağıtımı ve eğitim programıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çiftçilerimizin tarımsal üretimde verimliliğini artırmak ve gelir düzeylerini yükseltmek için Tarım Bakanlığı tarafından sağlanan hibe desteğiyle Silajlık Sorgum Sudan Otu Tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca, çiftçilerimize bu değerli bitkinin yetiştirilmesi konusunda gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla eğitim programı düzenledik. Amacımız, çiftçilerimizin daha etkin ve verimli bir şekilde tarımsal üretim yapmalarına yardımcı olmaktır."

ciftciye-75-hibeli-tohumu-dagitildi-3.jpg

Çiftçiler, aldıkları tohumlar ve eğitim sayesinde gelecek dönemlerde tarımsal üretimlerinde daha başarılı olacaklarını belirtirken, Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün çiftçilere sağladığı destekten memnuniyetlerini dile getirdiler.