Çiftçiye 8 milyon dağılacak

Çiftçiye 8 milyon dağılacak
Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından askıdan indirilen ve kesinlik kazanan mazot, gübre destekleri kapsamında, çiftçilere dekar başına 11 lira mazot, gübre desteklemesi yapılacak.Sarayönü genelinde tarlası...

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından askıdan indirilen ve kesinlik kazanan mazot, gübre destekleri kapsamında, çiftçilere dekar başına 11 lira mazot, gübre desteklemesi yapılacak.

Sarayönü genelinde tarlası olan 4 bin 132 kişiye yaklaşık 8 milyon lira mazot gübre desteği dağıtılacak. İcmallerin kesinleşerek merkeze gitmesinin ardından ödemelerin yakın zamanda yapılması bekleniyor. Çiftçiler, destek paralarının banka hesaplarına yatırılmasının ardından parasını çekebilecek.

Desteklemelerle ilgili olarak bilgi veren Sarayönü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Çağrı Karaarslan, "Çiftçilere, 2017 üretim yılı içerisinde tarımsal faaliyette bulunulan ÇKS de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot ve gübre desteği ödemesi yapılacak. Tarlasını iki yıl üst üste nadasa bırakan çiftçilere destekleme yapılmayacak. Bir üretim yılında aynı arazi üzerinde birden fazla üretim yapılması durumunda, sadece bir üretim için ödeme yapılıyor. Tarım arazisinin aynı üretim yılında birden fazla çiftçi tarafından kullanılması halinde, destekleme ilk üretimi yapan çiftçiye ödeniyor.. İlk üretimi yapan çiftçinin destekleme talep etmemesi durumunda; müracaat eden ve takip eden üretim sırasına göre ilk üretimi yapan çiftçiye ödeme yapılıyor" dedi.