Çiftliklerde hasat zamanı

Çiftliklerde hasat zamanı
Sarayönü’nde faaliyet gösteren Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmesinde 2020 yılı hasat dönemi geçtiğimiz günlerde organize edilen programla başladı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı önemli işletmelerden...

Sarayönü’nde faaliyet gösteren Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmesinde 2020 yılı hasat dönemi geçtiğimiz günlerde organize edilen programla başladı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TİGEM) bağlı önemli işletmelerden olan Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmesi'nde 2020 hasat döneminin hayırlı geçmesi için düzenlenen törene İşletme Müdürleri ve işletme personeli hazır bulundu.

Gözlü Tarım İşletmesi’nde hasadın kazasız belasız tamamlanması için kurban kesilerek dua edildi. Hasat başlangıcında konuşma yapan İşletme Müdürü Yüksel Alçay önceki yılın aksine yağışlı bir yıl geçmesi nedeniyle yüksek verim beklediklerini belirterek; "TİGEM'in gözde kuruluşlarından olan işletmemizde yeni bir hasat dönemine başlıyoruz. Uzun, yoğun ve yorucu çalışma döneminde verdiğimiz emeğin karşılığını bu yıl tam anlamıyla almak istiyoruz. Tohumun toprağa düştüğü ekim ayından itibaren bütün mesaimizi, toprağa atmış olduğumuz tohumun gelişimini gözetlemekle bir ekim sezonunun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yıl geçen yıllara göre daha yağışlı bir yıl yaşandı. Geçmiş yıllara bakarak bölgeye önemli miktarda yağış düştü. İnşallah hasat mevsimini hayırlısıyla kazasız belasız tamamlamak istiyoruz" dedi.

Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde yapılan törende konuşan işletme müdürü Metin Yurtdakal ise, yaptığı açıklamada, "Bereketli bir hasat sezonu olmasını diliyoruz. Hasadımız ağır ve son teknoloji makinalarla yapılacaktır. Ancak biçerdöver kullanıcılarının yine de çok dikkatli ve hassas davranmaları gerekmektedir. Sonuçta dane kaybı boşa giden milli bir servettir. İş güvenliği de çok önemli. Herkesin görevini en iyi şekilde yapmasını ve işçi güvenliğine titizlik göstermesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın hassasiyet göstererek hayırlısıyla bir hasat dönemini tamamlayacaklarına inanıyorum. Hasadın vatana, millete, çiftçimize ve TİGEM camiasına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.