Cihanbeyli'ye Ahmet Hüdai parkı

Cihanbeyli'ye Ahmet Hüdai parkı
Cihanbeyli Belediyesi, yeşil alan oranını artırma planı kapsamında ilçeye yeni bir park daha kazandırarak, bu parkta Sarayönü'nün manevi mimarlarından birinin adını yaşatıyor.Yüz ölçümü ve nüfus açısından Konya'nın...

Cihanbeyli Belediyesi, yeşil alan oranını artırma planı kapsamında ilçeye yeni bir park daha kazandırarak, bu parkta Sarayönü'nün manevi mimarlarından birinin adını yaşatıyor.

Yüz ölçümü ve nüfus açısından Konya'nın önemli ilçeleri arasında yer alan Cihanbeyli'de, önemli projeler hayata geçiriyor. Özellikle halktan gelen talepleri de dikkate alan Cihanbeyli Belediyesi, ilçedeki Ladikli Aşık Ahmet Hüdai Parkı nı yeniden inşa etti.  Kafe, restoran, çocuk oyun alanları, teras-balkon, su oyun ve gösteri alanlarının olduğu park, özel sektör tarafından işletiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “İlçemizde yeşil alan çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Yeşille bütünleşen bir Cihanbeyli oluşturmayı hedefliyoruz. İlçeye daha modern bir görünüm kazandırmak, yeşille iç içe bir Cihanbeyli oluşturmak için ekiplerimiz hummalı bir çalışma yürütüyor” dedi.

Parkın yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Kale, özel sektörün ilçede yatırım yapması için belediye olarak her türlü kolaylığı sağladıklarını kaydetti.

Parka ilçemizin manevi mimarlarından Ladikli Aşık Ahmet Hüdai nin isminin verilmesi vesilesiyle Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ye ilçe halkı adına teşekkür ediyoruz.

ladik.biz