ÇKS kayıtları başladı

ÇKS kayıtları başladı
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde 2020 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları için başlayan müracaatlar kapsamında çiftçiler kayıtlarını güncelliyor. Çiftçilerin ve tarımsal işletmelerin yapılacak destekleme...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde 2020 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları için başlayan müracaatlar kapsamında çiftçiler kayıtlarını güncelliyor. Çiftçilerin ve tarımsal işletmelerin yapılacak destekleme ödemelerinden faydalanabilmeleri için 2020 ÇKS kayıtlarını güncellemeleri gerekiyor.

Sarayönü’nde 2020 Üretim Yılı ÇKS başvuruları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından alınmaya başlandı. 30 Haziran 2020 tarihinde müracaatlar sona erecek olup, bu süre içerisinde yapacakları başvurularda, tarımsal işletmeler 2020 üretim yılı için halihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını yapacakları ÇKS başvurusu ile beyan edecekler. Müracaat esnasında 2020 üretim yılına ilişkin ekili/dikili olan tarım arazisi ve üretim bilgileri ile başvuru esnasında ekili dikili olmayan ancak 2020 üretim yılında tarımsal faaliyette bulunacakları tarım arazileri ile bu araziler üzerinde yapılması planlanan ekim/dikim bilgilerini beyan edilecek.

Müracaat sırasında beyan edilen 2020 ÇKS’ye kayıt edilen arazilerde yetiştirilen ürün bilgisi değişikliklerine ilişkin güncellemeler için başvurular ise 15 Temmuz – 15 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak. Bunun yanında mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerine ve birinci ürün ekilişinden sonraki ikinci ürün ekim/dikimlerine ilişkin çiftçi başvuruları ise üretim yılı içerisinde yapılabilecek.

Üretim maliyetlerinin düşürülerek, uluslararası alanda daha rekabetçi bir üretici kitlesi oluşturulması, daha ucuza üretilen ve pazarlanan tarımsal ürünler elde edilebilmesi için üreticilerimizin tarımsal desteklemelerden azami derecede yararlanması gerektiğini belirten uzmanlar, bu maksatla ÇKS kayıtlarının yaptırılmasını ve her yıl düzenli olarak güncellenmesini tavsiye ediyorlar.