ÇKS Kayıtları İçin Son Tarih: 31 Aralık!

ÇKS Kayıtları İçin Son Tarih: 31 Aralık!
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları için son tarihin yaklaştığını belirterek çiftçilere çağrıda bulundu.

Koçak, 31 Aralık tarihine kadar kayıtlarını yaptırmayan çiftçilerin desteklemelerden yararlanamayacaklarını söyledi.

Koçak, yaptığı açıklamada, şu ana kadar sadece 35 çiftçinin sisteme kayıt yaptırdığını ifade etti. Bu durumun desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçiler için bir fırsat kaybı olduğunu belirten Koçak, çiftçileri kayıtlarını zamanında yaptırmaları konusunda uyardı.

ÇKS kayıtlarının, tarım desteklemeleri başvurularının temelini oluşturduğunu söyleyen Koçak, "Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmayan çiftçiler, tarım desteklemelerinden yararlanamazlar. 31 Aralık tarihine kadar kayıtlarını tamamlamayan çiftçilerimiz desteklemeleri kaçırabilirler. Bu nedenle, tüm çiftçilerimizi en kısa sürede ilçe müdürlüğümüze başvurarak kayıtlarını yaptırmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Çiftçilere, kayıt işlemlerini tamamlamak için gerekli belgeleri hazırlamaları ve süreci hızlandırmak adına önlem almaları çağrısında bulunan Koçak, çiftçilerin işlerini son güne bıkamadan bir aksilik ve yoğunluğa takılmadan biran önce kayıtları yaptırmaları uyarısını yineledi.