ÇKS'de son gün yoğunluğu

ÇKS'de son gün yoğunluğu
Sarayönü'nde ÇKS güncellemesi yaptıran çiftçiler, Ziraat Odası ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yoğunluğa neden oldu.Çiftçi Kayıt Sistemi için gerekli belgeleri son teslim tarihi olan 28 Haziran Cuma gününe kadar...

Sarayönü'nde ÇKS güncellemesi yaptıran çiftçiler, Ziraat Odası ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde yoğunluğa neden oldu.

Çiftçi Kayıt Sistemi için gerekli belgeleri son teslim tarihi olan 28 Haziran Cuma gününe kadar teslim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne teslim etmesi gereken çiftçiler yoğunluğa neden oldu. Kış döneminden bu yana ÇKS güncellemeleri yapılmasına rağmen, işlerini son güne bırakan çiftçiler, işlemlerini yetiştirebilmek için çaba sarf etti.

ÇKS güncellemesini yaptırmayan üreticiler, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacak. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerekiyor.

Yönetmeliğe göre başvuru 28 Haziran tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri hariç olmak üzere, ÇKS’ye yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapılamaz. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapabilirler. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içinde yapılabilecek.