Çoban desteği listesi askıda

Çoban desteği listesi askıda
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, koyun ve keçi çobanlarına verilecek 5 bin liralık destek için listelerin askıya çıktığını söyledi.Türkvet hayvan kayıt sistemi işletmesinde 02 Kasım 2018 tarihi itibariyle...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, koyun ve keçi çobanlarına verilecek 5 bin liralık destek için listelerin askıya çıktığını söyledi.

Türkvet hayvan kayıt sistemi işletmesinde 02 Kasım 2018 tarihi itibariyle en az 200 baş ve üzeri  anaç koyun ve keçisi  bulunan, 2018 yılı içinde  en az 6 (altı ay ) süreyle sigorta primi ödemesi yapan ve sürü yöneticiliği sertifikasına sahip çobanlık yapan veya çoban çalıştıran yetiştiricilere 5 bin TL çoban istihdam destekleme ödemesi yapılacak.

Desteklemeler kapsamında müracaatların 31 Aralık 2018 tarihinde sona erdiğini belirten Çiğdem, "Müracaatlarla ilgili listeler hazırlanarak müdürlüğümüz tarafından 18 Ocak tarihinde askıya çıkarıldı. Bir hafta boyunca askıda kalacak olan listelerin müracaat eden vatandaşlarımız tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Listelerde bir yanlışlık varsa vatandaşlarımız müdürlüğümüze müracaat edebilirler." dedi.