Çoban desteği müracaatları sona eriyor

Çoban desteği müracaatları sona eriyor
Sürü yöneticisi (çoban) istihdamı desteği için alınan müracaatlar bu ayın sonu itibariyle tamamlanmış olacak. Desteklemeden yararlanacak işletme, TÜRKVET’e kayıtlı en az 100 anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olacak....

Sürü yöneticisi (çoban) istihdamı desteği için alınan müracaatlar bu ayın sonu itibariyle tamamlanmış olacak. Desteklemeden yararlanacak işletme, TÜRKVET’e kayıtlı en az 100 anaç küçükbaş hayvan varlığına sahip olacak. Köy-mahalle sürülerini ortak otlatan çobanlar da desteklemeden yararlandırılacak.

Bu çobanların otlattığı sürülerin en az 2 işletmeden oluşması ve her bir işletmede en fazla 99 baş olmak üzere, toplamda en az 100 baş ve üzeri anaç küçükbaş hayvan varlığı bulunması gerekecek. Her bir işletme sadece bir çoban için desteklemeden yararlandırılacak.

Çobanın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primleri en az beş ay süreyle yatırılmış olacak.

Hayvancılık işletmesi bulunmayan veya fiilen çobanlık yapmayan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemesini isteğe bağlı olarak yapanlar ve SGK primlerini 30 gün üzerinden tam zamanlı olarak yatırmayanlar, işletmede istihdam edilen ancak fiilen çobanlık yapmayanlar, muhtarlar, devlet memurları, emekliler ve on sekiz yaşından küçükler, çoban olarak destekleme kapsamında değerlendirilmeyecek.

Başvurular, işletme sahibi veya köy ve mahalle sürülerini otlatan çobanlar tarafından dilekçe ile işletmenin kayıtlı olduğu ilçe müdürlüğüne yapılacak. Başvuru sırasında çobanın sürü yöneticisi sertifikası istenecek. Başvurular, 31 Aralık 2019’’ta sona erecek.