Çoban: “Destekler çiftçimizi rahatlatacak”

Çoban: “Destekler çiftçimizi rahatlatacak”
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban yeni hayvancılık desteklerinin üreticiler adına sevindirici olduğunu ve kooperatif olarak kendilerinin de üreticileri çeşitli konularda desteklediklerini söyledi. Üreticilere...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban yeni hayvancılık desteklerinin üreticiler adına sevindirici olduğunu ve kooperatif olarak kendilerinin de üreticileri çeşitli konularda desteklediklerini söyledi. Üreticilere destek olması için süt yeminde fiyatları 75 liraya indirdiklerini dile getirdi.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan yeni hayvancılık desteklerinin üreticiler adına sevindirici olduğunu söyledi. Bu desteklerle zorda olan üreticilerin bir nebze rahatlayacağını ifade eden Çoban, kooperatif olarak kendilerinin de imkanları dahilinde çiftçilere destek olduklarını söyledi.

Desteklerin üretimi teşvik adına umut verici olduğunu kaydeden Mustafa Çoban, yaptığı açıklamada, “Programlı aşıları tamamlanmış, 4 ay ve üzeri yaşta, 2019'da ilk doğumunu yapmış ve ilkine buzağılama yaşı en fazla 810 gün olan düvelerin buzağıları ile son iki buzağılama arası süre en fazla 450 gün olan ineklerin doğan buzağılarına 350 TL/baş ödeme yapılacak. Bu şartları taşıyan saf sütçü sığır ırklarının 5 yaş üzeri olanları ile diğer sığır ırklarının etçi veya kombine ırk buzağılarına 600 TL/baş ödenecek. Soy kütüğüne kayıtlı buzağılara ilave 175 TL/baş ödenecek.” dedi.

Üreticilere ellerinden gelen her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Çoban, “Biz üreticilerimiz için varız. Bizim görevimiz üreticilerimizin daha iyi koşullarda daha çok kazanç elde etmesine yardımcı olmak.” şeklinde konuştu.

Üreticiyi destekleme adına yem fiyatlarında kampanya düzenleyerek indirime gittiklerini ifade eden Çoban, şunları söyledi: “ Reva Süt 19, Bersan Süt 19 ve Selçuklu Süt 19 yemlerini 75 liraya, besi geliştirme yemini 70 liraya veriyoruz. Kredi kartına, sütten süte ve peşin olarak ödeme şekillerimiz bulunuyor. Biz sadece Ladik mahallesine değil ilçe merkezine de hizmet veriyoruz. Sütünü bize vermek isteyen üreticilerimizin sütünü alabileceğimiz gibi yem tedariklerini de sağlayabiliriz. Sıcak süt alım fiyatımız 1,88 lira, soğuk süt alım fiyatımız 1,95 liradır. Konsey fiyatı uygulamaya geçtikten sonrada konsey fiyatından alınacaktır.”