Çoban istihdamına 5 bin lira

Çoban istihdamına 5 bin lira
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, koyun ve keçi çobanlarına 5 bin lira destek verileceğini söyledi.Desteklemenin detaylarından bahseden Çiğdem, "Türkvet hayvan kayıt sistemi işletmesinde 02 Kasım 2018 tarihi...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, koyun ve keçi çobanlarına 5 bin lira destek verileceğini söyledi.

Desteklemenin detaylarından bahseden Çiğdem, "Türkvet hayvan kayıt sistemi işletmesinde 02 Kasım 2018 tarihi itibariyle en az 200 baş ve üzeri  anaç koyun ve keçisi  bulunan, 2018 yılı içinde  en az 6 (altı ay ) süreyle sigorta primi ödemesi yapan ve sürü yöneticiliği sertifikasına sahip çobanlık yapan veya çoban çalıştıran yetiştiricilere 5000 TL çoban istihdam destekleme ödemesi yapılacaktır." dedi.

İstihdam edilen çoban  işletme sahibinin kendisi veya birinci derecede yakını ( eşi, oğlu, kızı,anne ve babası) olması durumunda 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında 4/a veya 4/b (çiftçi bağkuru)  kapsamında  , istihdam edilen çoban iş sözleşmesi ile çalıştırılması halinde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında 4/a kapsamında 31 Aralık 2018 tarihine kadar  en az 6 (altı) ay sigorta primi ödenmiş olması gerekiyor.

Köy-mahalle sürüsü  çobanları ise; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında isteğe bağlı veya 4.maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında 31 Aralık 2018 tarihine kadar en az 6 ay  sigorta primi yatırmaları gerekmektedir.

Başvurular 01 Haziran 2018 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında şahsen yapılacak.

Başvuru sırasında istenecek belgeler

Müracaat dilekçesi. En az 200 baş anaç küçükbaş hayvan varlığını gösteren TÜRKVET’ten alınmış güncel kulak numarası listesi. Çoban ve işletme sahibinin nüfus cüzdan fotokopisi. Çobana ait sürü yöneticiliği sertifikası. Çobanın köy/mahalle sürülerini otlatan olması halinde ise  hayvanlarını otlattığı işletme sahiplerinden en az ikisinden alınan muhtar onaylı muvafakatname. Çobana ait 2018 yılı içinde sigorta primlerinin yatırıldığına dair Sosyal Güvenlik Kurumu il/ilçe müdürlükleri tarafından onaylanmış veya e-Devlet Kapısından alınan kare kodlu, 6121.12 Çoban (küçükbaş hayvan) koduna haiz sigortalılık hizmet döküm belgesi olmalıdır.