‘Çocuk Bayramı’ kutlandı

‘Çocuk Bayramı’ kutlandı
Sarayönü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Kutlamalara...

Sarayönü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. İsmet ve Ümmühan Önal İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Kutlamalara ilçe protokolü ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Minikler günlerce hazırlandıkları oyunlarını davetlilere sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtında gerçekleştirilen çelenk töreninin ardından, organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gerçekleştirildi.

Kutlamalara Kaymakam Vekili Recep Gündüz, Belediye Başkanı Nafiz Solak, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma, okul öğretmenlerinden Abdulkadir Bağ tarafından gerçekleştirildi.

Bağ, konuşmasında, "Egemenlik ulusundur diyerek dünya liderlerine örnek olmuş, çocuklar karşısındaki o mağrur duruş, o boyun büküş, o çocukluğun yaşayamadığı her gününü küçücük yüreklere emanet etmekte hiç bir beis görmeyiş Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli özelliğidir." dedi.

23 Nisan'ın öneminde değinen Abdulkadir Bağ, "Çocuklarımız bakmaya doyamadığımız, geleceğimiz, umudumuz, üstüne titrediğimiz en değerlilerimiz. El ele gönül gönüle, zararsız, ziyansız büyüttüğümüz o çocukları getirin. Hiç bir kaygı yaşamadan özgürce yaşasınlar sıkıntı çekmeden geleceğe hazırlansınlar diye gözüne baktığımız, hiç bir hain el değmesin diye uğraştığımız çocuklarımızı getirin buraya. Bugün 23 Nisan." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından halk oyunları sergilenerek, şiirler okundu. Öğrenciler tarafından hazırlanan birçok gösterinin sunulduğu program, izleyenlerin beğenisini topladı. Programın son bölümünde ilçede gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda derece giren okullara ve öğrencilere ödülleri verildi.