Çocuk doktorundan tehdit ve sürgün iddiası

Çocuk doktorundan tehdit ve sürgün iddiası
Sarayönü Devlet Hastanesi'nde görevli çocuk doktoru Mustafa Dilmaç, sosyal medyada yayınladığı bir video ile Başhekim Ahmet Uzunay’ın polikliniği basıp kendisini tehdit ettiğini ve sürgün edildiğini iddia etti.Başhekim Uzunay,...

Sarayönü Devlet Hastanesi'nde görevli çocuk doktoru Mustafa Dilmaç, sosyal medyada yayınladığı bir video ile Başhekim Ahmet Uzunay’ın polikliniği basıp kendisini tehdit ettiğini ve sürgün edildiğini iddia etti.

Başhekim Uzunay, konuyla alakalı adli bir soruşturmanın devam ettiğini ve soruşturma tamamlandıktan sonra iddialara cevap vereceğini söyledi.

Sarayönü Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Mustafa Dilmaç’ın sosyal medyada yayınladığı iddialarla dolu bir video ilçe gündemine oturdu.

Dilmaç, yayınladığı videoda şu iddialara yer verdi:

“Ben Doktor Mustafa Dilmaç. Sarayönü Devlet Hastanesi'nin tek çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanıyım. Geçtiğimiz haftalarda hastane başhekimi olan şahıs, çocuk polikliniğimi basıp, üzerime yürüyüp beni tehdit etmişti. Bunun üzerine Konya İl Sağlık Müdürlüğü bir soruşturma açmıştı. Soruşturma neticelenmiş. Beni Konya'nın en uzak ilçelerinden biri olan Akşehir'e sürgün etmişler. Bu hastane başhekimi olan şahıs, Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı. Bu tamamen kanuna aykırı zaten. Ben bunu belirtmiştim daha önce fakat Konya Sağlık Müdürlüğü, başhekimi korudu. Başhekim sendika gücünü de kullanarak beni Konya'nın en uzak ilçelerinden birine sürdürdü. Polikliniğim basılan ben, üstüme yürünen ben, tehdit edilen ben. Ben burada çocuk hastalarıma hizmet etmeye çalışıyorum. Şu pandemi döneminde elimden gelen her şeyi yapıyorum. Fakat sürgün ediliyorum. Benim burada suçum ne? Hakkımı aramak mı benim suçum? Sayın Sağlık Bakanımızdan bu sürgüne dur demesini istiyorum.”

“Adli süreçten sonra açıklama yapacağım”

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay ise bu iddialara karşılık olarak yaptığı açıklamada, konuyla alakalı olarak bir adli soruşturmanın devam ettiğini ve bu süreçte açıklama yapamayacağından dolayı iddialara cevap vermek için adli sürecin sonuçlanmasını beklediğini söyledi.