Çocuk kitapları haftası kutlandı

Çocuk kitapları haftası kutlandı
Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini artırmak amacıyla düzenlenen “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” Sarayönü’nde kutlandı.Sarayönü’nde 13-19 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Dünya Çocuk...

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap sevgisini artırmak amacıyla düzenlenen “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” Sarayönü’nde kutlandı.

Sarayönü’nde 13-19 Kasım tarihleri arasında kutlanan “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” kapsamında Sarayönü İlçe Halk Kütüphanesi’ne alınan yeni çocuk kitaplarının tanıtımı amacıyla sergi düzenlenerek kitaplar tanıtıldı.

Sarayönü Halk Kütüphanesi Müdürü Mevlüt Demirbaş, Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, çocukların dijital ortamdan gerçeğe yaklaşmaları için mutlaka kitap okumaları gerektiğini belirtti.

Geçmiş yıllarda teknolojinin fazla yayılmadığından ötürü çocukların daha çok kitap okunduğunu ifade eden Demirbaş, şöyle konuştu: “Eskiden kitap okuyarak, gerçeğe dokunarak, öğreniyor ve konuyu daha yakından biliyorduk. Teknoloji arttı ve bu durum biraz yok oldu. Bunu geri getirebilmek için de en önemli araç kitap okumak. Öğrencilerimize kitabın önemini anlatarak, onlara kitap okuma alışkanlığını kazandırarak gerçeğe dönüş yapabiliriz. Çocuklarımız telefon, bilgisayar ve televizyon gibi sadece görüntü ve fotoğraflardan oluşan iki boyutlu ortamların etkisinde kalıyor. Bu ne zaman üç boyuta geçer. Kitap okuyarak. Boyutu ve derinliğini anlayabildiğiniz zaman onun etrafındaki dünyayı da anlayabilirsiniz. Dolayısıyla okuduğunuz kitapla gerçek dünya içerisinde hissederek, dokunarak, anlayarak yaşamaya çalışırsınız.”