Çocuk oyunlarında dereceler belirlendi

Çocuk oyunlarında dereceler belirlendi
Sarayönü nde, Dördüncü Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında 3, 4 ve 5. sınıflarda mendil kapmaca, sek sek, 5, 6 ve 7. sınıflarda kaleli yakan top oyunu müsabakaları tamamlandı.Üçüncü sınıflar mendil kapmaca seksek müsabakasında...

Sarayönü nde, Dördüncü Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında 3, 4 ve 5. sınıflarda mendil kapmaca, sek sek, 5, 6 ve 7. sınıflarda kaleli yakan top oyunu müsabakaları tamamlandı.

Üçüncü sınıflar mendil kapmaca seksek müsabakasında 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu birinci oldu. Dördüncü sınıflar mendil kapmaca sek sek müsabakasında Özkent Hacı İsmet Önal İlkokulu birinci oldu. Beşinci sınıflar mendil kapmaca sek sek müsabakasında ise Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Dördüncü  sınıflar kaleli yakan top müsabakasında ise Halıcı Cumhuriyet İlkokulu birinci oldu. Beşinci ve altıncı sınıflar kaleli yakan top müsabakalarında kızlarda ve erkeklerde Sarayönü İmam Hatip  Ortaokulu, karmada Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Yedinci sınıflar kaleli yakan top müsabakasında, kızlarda Çeşmelisebil Ortaokulu, erkeklerde Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Çocuk oyunları ile ilgili olarak açıklamada bulunan İlçe Koordinatörü Mevlüt Kilit, “İlçe birincisi olan takımların ödül töreni takımlara bildirilecek olan tarihte yapılacaktır. Müsabakalara katılan tüm okullarda, emeği geçen yönetici ve öğretmen arkadaşlarımıza ve müsabakalarda fedakarca görev alan hakem arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İlçe birincisi takımlarımız bölge finaline, orada kazananlar da il finaline gidecek. Takımlarımıza başarılar dileriz.” dedi.

Oyunlar hakkında değerlendirmede bulunan Kilit, "Çocuk oyunları ilk bakışta basit gibi görünse de aslında bilgi, beceri, taktik, strateji, yetenek gibi birçok faktörü içinde barındırmaktadır. Oyunlarda başarılı olunabilmesi için takımların belli bir süre okullarında maç yapıp hazırlanması ve takım için bir oyun taktiği geliştirilmesi gerekmektedir. Gelecek yıl 5. Çocuk Oyunları Şenliği nin yapılması planlanmakta olup, tüm okul takımlarının şimdiden fırsat buldukça oyunlara hazırlanmasının başarılı olmalarında ve müsabakaların daha zevkli hale gelmesinde önemli katkısı olacağını unutmamak gerekmektedir” şeklinde konuştu.