Çocuklar açık havuzu çok sevdi

Çocuklar açık havuzu çok sevdi
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Konya’da Yüzmeyen Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında şehir merkezindeki ve ilçelerdeki okullara 45 portatif havuz kuruldu. Bu havuzlardan bir tanesi de Ladik mahallesinde çocuklara hizmet...

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Konya’da Yüzmeyen Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında şehir merkezindeki ve ilçelerdeki okullara 45 portatif havuz kuruldu. Bu havuzlardan bir tanesi de Ladik mahallesinde çocuklara hizmet veriyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Konya’da Yüzmeyen Çocuk Kalmasın” projesi Ladik mahallesinde de yoğun ilgi görüyor. 6-14 yaş arası çocuklara yüzme öğretmek için yola çıkılan proje Hacılı İstiklal İlkokulu'nun bahçesinde portatif havuz kuruldu. Çocuklar yaş gruplarına göre düzenlenen seanslarda yüzme eğitimi almaya başladı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, havuzun çocukların büyük ilgisiyle karşılaştığını dile getirerek şöyle konuştu: " Hacılı İstiklal İlkokulu'nun bahçesine kurulan açık yüzme havuzu çocuklarımızdan büyük ilgi görmüş olup yaz tatilinde çocuklarımızın Komek kurslarında hem kendilerini geliştiriyorlar, hem değerler eğitimi alıyorlar, hem de yüzme öğreniyorlar. Dolayısıyla yaz tatillerini dolu dolu geçiriyorlar. Bu bizi ve velilerimizi ziyadesiyle memnun ediyor. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde okula gider gibi Komek çantalarıyla Komek merkezlerine akın etmektedir. Konya Valiliği Büyükşehir Belediyesi ve belediyemizin ortak protokolüyle açılan Komek'lere ilgi her geçen gün artmaktadır. Komek'lerle ilgili projelerimiz artarak devam edecektir."

Xxxx