Çocuklara sigara satışına geçit yok

Çocuklara sigara satışına geçit yok
Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği tarafından sigara ve tütün satışı yapılan yerlerde 18 yaşından küçüklere yapılan sigara satışına geçit verilmiyor.İlçe merkezinde faaliyet gösteren bir tütün evinde 2003 doğumlu bir...

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği tarafından sigara ve tütün satışı yapılan yerlerde 18 yaşından küçüklere yapılan sigara satışına geçit verilmiyor.

İlçe merkezinde faaliyet gösteren bir tütün evinde 2003 doğumlu bir lise öğrencisine şeffaf kilitli poşet içerisinde 5 TL karşılığında 20 adet sarma sigara sattığı tespit edildi. Tütün evi işletmecisine tütün ürünlerini paketleri açılarak adet şeklinde veya daha küçük paketlere bölünerek satış yapmaktan idari yaptırım tutanağı düzenlendi. İş yeri ruhsat sahibine öğrenci ve 18 yaş altı çocuklara tütün ürünleri satışı yapmaktan Sağlık İçin Tehlikeli Madde Temini ve 5607 SKM Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu muhalefet etmekten adli tahkikat başlatıldı. Bahse konu tütün evinde yapılan aramada, 8.125 kg dökme tütüne, makaron sigaralara, tütün mamullerine ve makaron doldurma makinesine el konuldu.