Çocuklarda salgın tehlikesi

Çocuklarda salgın tehlikesi
Konya kamu hastanelerinin ve özel hastanelerin acil servislerinin büyük çoğunluğu çocuklarla doldu. Kar yağmadığı için havada asılı kalan mikropların çocukların zayıf bünyesine yerleşmesi çoğu çocuğu hasta ettiKonya şehir...

Konya kamu hastanelerinin ve özel hastanelerin acil servislerinin büyük çoğunluğu çocuklarla doldu. Kar yağmadığı için havada asılı kalan mikropların çocukların zayıf bünyesine yerleşmesi çoğu çocuğu hasta etti

Konya şehir merkezinde bir türlü beklenilen düzeyde kar yağmaması, özellikle çocuk hastalıklarını artırdı. Çoğu hastanenin acil servisleri çocuk hastalarla doldu. Kamu hastaneleri ve özel hastaneler özellikle son birkaç gündür inanılmaz bir yoğunluk yaşıyor. Bazı aileler yoğunluktan farklı hastanelerin acillerine gitmeyi tercih etse de gittikleri hastanedeki görüntü de çoğu hastane gibi oluyor. Hastanelerde muayene için uzun kuyruklar oluşuyor. Burun akıntısı, kusma, ishal, titreme, terleme, ateş ve benzeri şikayetlerle hastaneye götürülen çocukların çoğunun salgına yakalandığı söylenirken, hastalığa sebep olan unsurun ise şehire kar yağışının düşmemesi gösteriliyor. Doktorlar ise çareyi iğne vurmak, serum takmak ve ilaç yazmakta buluyor. Yine doktorlar kalabalığın mevsimine göre normal olduğunu söylese de; kar yağmadığı için havada asılı kalan mikropların çocukların bünyesine yerleşmesinin çoğu çocuğu hasta ettiğini de dile getirdi.

 

OKUL ORTAMI SALGINI YAYIYOR

Okul çağındaki çocuklarda salgının daha fazla görülmesine gerekçe olarak ise sınıfta hasta olan bir çocuğun arkadaşlarına kolaylıkla hastalığı öksürüğü veya hapşırığıyla verebileceği gösteriliyor. Okula giden çocuklar, salgına daha rahat yakalanıyor. Salgın, okul öncesi çocuklarda da görülüyor. Soğuk havalardan dolayı dışarıya çıkmayan çocuklar bile çeşitli belirtilerle hasta olabiliyor. Kar yağmadığı için havada asılı kalan mikropların bir şekilde çocukların zayıf bünyesine yerleşmiş olduğu gerçeği, okul öncesi çocukların da salgına yakalanmasıyla bir kez daha doğrulanıyor.

 

ANNE BABALAR SOLUĞU AKTARDA ALIYOR

Çoğu anne baba ise kimyasal ilaçların yanı sıra, çareyi aktarlarda arıyor. Aktarlarda özellikle birkaç gündür ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Çoğu ebeveyn, çocuğuna kaynatıp vermek için; adaçayı, ıhlamur ve grip ve soğuk algınlığına iyi gelen şifalı bitkilerden alıyor. Gribe ve soğuk algınlığına çocuklar kadar; yaşlılar, bünyesi zayıf olan vatandaşlar ve hamileler de yakalanıyor.