Çocukların umudu olun

Çocukların umudu olun
Türk Kızılayı Sarayönü Şube Başkanı Halil İbrahim Turan, Güney Sudan, Yemen, Somali ve Doğu Afrika'da yaşanan insanlık dramı için yardım çağrısında bulundu.Turan yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar süren çatışmaların,...

Türk Kızılayı Sarayönü Şube Başkanı Halil İbrahim Turan, Güney Sudan, Yemen, Somali ve Doğu Afrika'da yaşanan insanlık dramı için yardım çağrısında bulundu.

Turan yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar süren çatışmaların, siyasi istikrarsızlığın ve ekonomik bunalımların yanı sıra kuraklıktan kaynaklı açlığın pençesine düşen Yemen, Güney Sudan ve Doğu Afrika ülkelerinde her geçen gün insani kriz daha da derinleşiyor. Milyonlarca kişinin günlük ihtiyacı olan gıdaya ulaşmakta zorluk yaşadığı bölgede, acil gıdaya ihtiyaç duyuluyor. Özellikle çocuklar ve kadınlar yeterli beslenemiyor. Gıda yetersizliğinden dolayı çocuk ölümlerinin arttığı ülkelerde, yetersiz beslenmenin çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine olumsuz etkisi her geçen gün artıyor. Sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği Yemen, Güney Sudan ve Doğu Afrika'da insanlar umutsuz bekleyişlerini sürdürüyor, dünyanın kendilerine uzatacağı yardım elini bekliyor. Bu çağrıya karşılıksız kalmayan uluslararası yardım kuruluşlarından biri olan Türk Kızılay'ı, "Yemen'in, Güney Sudan'ın, Doğu Afrika'nın Umudu Ol" sloganıyla bir yardım kampanyası başlattı. Milyonların umudu olmak için yola çıkan Kızılay'ımıza SMS ile destek olabilir, mazlumların yaralarını sarabilirsiniz." dedi.

Vatandaşların nasıl bağış yapabileceği konusunda bilgi veren Turan, "Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868'e "SOMALİ" yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. 2868'e "GÜNEY SUDAN" yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. 2868'e "YEMEN" yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. 2868'e "DOGUAFRİKA" yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilât sistemi ve bağış hesaplarından, Türk Kızılayı internet sitesi üzerinden Kredi Kartı kullanarak elektronik işlemle, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından, Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no'lu Türk  Kızılayı Posta Çeki hesabından, Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bağışlarınızın takibini, web sitemizin bağış sekmesinde yer alan "Bağış Takibi" bölümüne, T.C. Kimlik numaranızı veya bağışçı kodunuzu girerek yapabilirsiniz." dedi.