Dolar 27,1644
Euro 28,9894
Altın 1.683,27
BİST 8.039,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 30°C
Açık
Konya
30°C
Açık
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 29°C

Çöken binanın sakinlerinden birinin depremzede olduğu ortaya çıktı

Çöken binanın sakinlerinden birinin depremzede olduğu ortaya çıktı
17 Haziran 2023 10:00
A+
A-

Eskişehir’in merkez Tepebaşı ilçesinde çöken 3 katlı binanın sakinlerinden Mehmet Zeki Selvi’nin daha önce Yalova’da yaşadığı evinin 17 Ağustos 1999’daki depremde ağır hasar aldığı öğrenildi.

Şirintepe Mahallesi Kocadağ Sokak’ta dün gece henüz bilinmeyen sebeple yıkılan apartmanda kiracı olarak ikamet eden 70 yaşındaki Selvi, AA muhabirine, olaydan bir gün önce binalarında çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Yandaki inşaatın müteahhidinin kendilerini uyardığını ve kalacak yer temin ettiğini anlatan Selvi, “Dün gece de bu olay yaşandı. Ben de enkazdan eşyalarımı kurtarmaya çalışıyorum. Hiçbir şeyim kalmadı. Sadece bilgisayarımı kurtarabildim. 1999’daki depremi Yalova’da daha kötü yaşadım. O zamanlar kızım 1 yaşındaydı, zor kurtarabildim. Evim ağır hasar aldı. Bundan sonra devlete sığınacağız. Eşyalarımızı bir şekilde tekrar yerine koymaya çalışacağız. Devletimiz var olsun, bir şekilde yanımızda olacaktır.” dedi.

Selvi’nin eşi Meral Selvi de evlerini iki gün önce tahliye ettiklerini kaydetti.

Yandaki inşaata dökülen betonun binalarına hasar verdiğini öne süren Selvi, “Temelden kayma yapınca apartman yıkıldı. Dün akşam bina birkaç saat aralıklarla inmeye başladı. Daha sonra savcı gelerek binanın yıkılması emrini verdi. Bütün eşyalarım enkazın altında. Sadece üstümdekiler kaldı. Çok üzgünüm. Bir de oğlumun mezuniyet fotoğrafı vardı. Onu kurtaramadığımız için oğlum çok üzüldü. Bazı evraklarımız da enkazın altında kaldı. Biz de onları çıkarmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

(AA)

Editör: İrem DEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.