Çöp eleme tesisi imal edildi

Çöp eleme tesisi imal edildi
Sarayönü Belediyesi, toplanan evsel atıkların istenen şekilde geri dönüşüme gönderilebilmesi için çöp eleme tesisi imal etti.Evcekaya şantiyesinde bulunan belediye atölyesinde, belediyenin kendi imkanları ve atölye çalışanları...

Sarayönü Belediyesi, toplanan evsel atıkların istenen şekilde geri dönüşüme gönderilebilmesi için çöp eleme tesisi imal etti.

Evcekaya şantiyesinde bulunan belediye atölyesinde, belediyenin kendi imkanları ve atölye çalışanları tarafından üretilen çöp eleme tesisi kış dönemlerinde kullanılacak.

Çöp eleme tesisi hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Büyükşehir yasasına geçtiğimizden beri ilçemizin çöpleri bir merkezde toplanarak geri dönüşüme gönderiyor. Bu sayede çöplerimiz hem çevreyi kirletmemiş hem de ekonomiye yeniden kazandırılmış oluyor. Ancak kış döneminde çöplere soba ve kalorifer külleri döküldüğü için geri dönüşümde sıkıntı çıkıyordu. Çöp içerisinde karışan kül, geri dönüşümde istenen bir şey değil. Bu yüzden biz de kendi imkanlarımızla bir çöp elem tesisi kurduk. Bu şekilde evsel atıklar ile külü birbirinden ayırabilme imkanına sahip olacağız. Çöp eleme tesisimizi çöp konteynırlarına kül döküldüğü kış dönemlerinde kullanacağız.” dedi.