Coşdular Afrika'da su kuyusu açtırdı

Coşdular Afrika'da su kuyusu açtırdı
Coşdu Mobilya Ticaret işletmesi sahipleri İbrahim ve Ramazan Coşdu Afrika’da Uganda'da su kuyusu açtırdı.Aile büyükleri merhum İsmail Coşdu ve eşi merhume Hanife Coşdu adına su kuyusu açtıran Coşdu’lar; “Ebediyete intikal...

Coşdu Mobilya Ticaret işletmesi sahipleri İbrahim ve Ramazan Coşdu Afrika’da Uganda'da su kuyusu açtırdı.

Aile büyükleri merhum İsmail Coşdu ve eşi merhume Hanife Coşdu adına su kuyusu açtıran Coşdu’lar; “Ebediyete intikal eden aile büyüklerimiz adına Afrika’da su kuyusu açtırmaya karar verdik. Afrika özellikle temiz suya büyük ihtiyaç duyulan, hastalıklar nedeniyle her gün onlarca insanın hayatını kaybettiği bir yer. O bölgelerde yaşayan insanların ne kadar zor durumda olduklarını gazetelerde ve televizyonlarda görüyoruz.

Bu nedenle aile büyüklerimiz için yapmak istediğimiz hayırlar için bu bölgede bir su kuyusu açtırmaya karar verdik. Umarız hayırlara vesile olur.

Rabbimiz hiç kimseyi açlık, susuzluk ve yoksullukla imtihan etmesin” şeklinde konuştular.

Su kuyusunun açılmasına aracı olan Hac ve umre organizatörü emekli imam Veli Kozan; “Afrika ülkelerinde insanlar açlık ve susuzlukla büyük mücadele ediyorlar. Afrika’da suya erişimin yetersiz olması birçok hastalığı da beraberinde getiriyor.

İçme suyu sağlayan kuyuların açılması, çocuk ölümlerinin önüne geçiyor. Ayrıca suya ulaşmak için kilometrelerce yürümek zorunda kalan insanların günlük hayatlarını da kolaylaştırıyor" dedi.

Kozan, Afrika Halkları Yardım Derneği’ne fahri olarak çalıştığını belirterek şöyle konuştu: "Afrika Uganda'da su kuyusu açtırmanın yanında cami, mescit, yetimhaneler yapılmasına aracılık ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin yemek ihtiyaçları ve giyim kuşamları için topladığım yardımları da oraya ulaştırıyoruz.

Ayrıca kurban, adak, sadaka gibi vecibelerin yerine getirilmesi için de aracılık ediyoruz. Yine Kuran-ı Kerim dağıtımı gibi yardımlarınızı Uganda'ya ulaştırıyoruz.

Yapılan yardımlarla mutlu ettiğiniz insanların fotoğraf ve videoları da çekip yardımseverlerle paylaşıyoruz.”