Çözümü meğer kolaymış. Atmadan önce deneyin! Sıkışan Fermuar Nasıl Açılır?

Çözümü meğer kolaymış. Atmadan önce deneyin! Sıkışan Fermuar Nasıl Açılır?
Fermuarlar, giyim eşyalarının yanı sıra birçok ürünün de vazgeçilmez bir parçasıdır. Pantolonlar, cüzdanlar, ayakkabılar ve çantalar gibi birçok eşyada kullanılan fermuarlar, zaman zaman bozulabilir ve kullanıcıları için sıkıntı yaratabilir. Neyse ki, bozuk fermuarları tamir etmek veya sıkışan fermuarları açmak oldukça kolaydır.

Bozuk fermuarları tamir etmek için birkaç yöntem bulunmaktadır. Sabah.com.tr sitesinde yer alan içerikte; 5 dakikada bu sorunu çözen yöntem paylaşıldı

Montlar, çantalar ve pantolonlar… Hiç beklemediğiniz bir anda bozulan fermuarlar, tüm gününüzü mahvedebilir. Fakat aslında birkaç yöntem sayesinde bozulmuş bir fermuar sorununu kısa sürede çözebilirsiniz. Birkaç malzeme ve birkaç dakikalık yöntem…

KURŞUN KALEM

Bozulmuş fermuara sahip ürünü düz bir zemine yayın ve fermuarın dişlileri arasında kurşun kalemi sürtün. Bu sırada fermuar arasında iplik, kumaş veya kırık bir parça olmadığından emin olmanız en önemli ayrıntılardan biri.

zipper-574008-1280.jpg

SIVI SABUN VE KULAK ÇÖPÜ

Sıvı sabunu bir su içerisinde yeterince köpürtün ve homojen bir karışım hale getirin. Kulak çöpünü bu sıvıya batırın ve fermuar üzerine iyice sürtün. Böylece fermuar arasındaki dişliler hem temizlenecek hem de daha kaygan hale gelecektir. Bu sayede bozulan formu yeniden düzenleyebilirsiniz. Terziye gitmeden bu yöntemle tüm sorunu çözebilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ