ÇPAL kariyer günleri gerçekleştiriyor

ÇPAL kariyer günleri gerçekleştiriyor
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için Kariyer Günleri Projesi’ni hayata geçirdi.Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğrencilerinin kendilerine daha uygun olan mesleği seçebilmelerinde yardımcı olmak için Kariyer Günleri Projesi’ni hayata geçirdi.

Öğrencilerin farklı mesleklerle ilgili bilgi edinmesi ve kendilerini daha mutlu hissedebileceği mesleklere yönelmesi için başlatılan Kariyer Günleri projesinde farklı mesleklerden birçok isim, mesleğini ve tecrübelerini öğrencilere aktaracak.

Her hafta farklı meslek gruplarından isimleri konuşmacı olarak ağırlayacak olan Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, projenin ilk haftasında İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz ve Selimiye Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Federasyonu Sarayönü Şube Başkanı Serkan Karaarslan'ı davet etti. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa katılan konuklar, öğrenim hayatından mesleğinin ayrıntılarına kadar birçok birikimini ve tecrübesini öğrencilere aktardı.

İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, polislik mesleği ile ilgili olarak bilgi verdi.  Polis okullarının ve polis akademisinin nasıl öğrenci aldığından ve polislim mesleğine girmenin şartlarından bahseden Korkmaz, kız öğrencilere polisliği özellikle önerdi.

Korkmaz, yaptığı konuşmada, "Hareketli bir çalışma yaşamı isteyenlere bu meslek tam olarak uygun. Monotonluktan uzak bir meslek. Polislik profesyonellik isteyen bir iştir. Ekonomik olarak zorluk çekmeyeceğiniz bir meslek. Yardım ettiğini bir insanın gözlerindeki minnettarlığı görmek bizim için en büyük hazdır. Aynı zamanda manevi hazzı da yüksek bir meslektir." dedi.

Korkmaz ayrıca gençler arasında kullanımı oldukça yaygın olan motosiklet kullanımı ve trafik kuralları konusunda da bilgi verdi.

Muhtar Serkan Karaarslan ise esnaflık, ticaret ve muhtarlık ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Ticaret ahlakından, esnaf olmanın sorumluluğundan bahseden Karaarslan, herkesin memur olmak gibi bir mecburiyeti olmadığını da hatırlattı.