Cuma çıkışında aşure ikramı

Cuma çıkışında aşure ikramı
Sarayönü Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle bünyesinde bulunan aşçılara özel olarak hazırlattığı aşureyi vatandaşlara dağıttı. Pişirilen bir buçuk ton aşure Sarayönü ve Ladik’te dağıtıldı.Sarayönülü hayırseverlerin...

Sarayönü Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle bünyesinde bulunan aşçılara özel olarak hazırlattığı aşureyi vatandaşlara dağıttı. Pişirilen bir buçuk ton aşure Sarayönü ve Ladik’te dağıtıldı.

Sarayönülü hayırseverlerin desteğiyle Sarayönü Belediyesi tarafından Muharrem ayı ve aşure günü nedeniyle Cuma günü belirli camilerde aşure dağıtıldı.

Sarayönü’nde Merkez Çarşı Camii, Ladik Mahallesi’nde ise Paşa Meydanı Camii’nde, Cuma çıkışında cemaate aşure ikram edildi.

Aşure gününün önemli günlerden biri olduğunu belirten Başkan Nafiz Solak, bu tür günlerin kaynaşmaya ve dayanışmaya en müsait günler olduğunu belirtti.

Solak, “Bu günler bizim toplum olarak birbirimize kaynaştığımız, komşunun komşuya, herkesin birbirine sevgisini saygısını gösterdiği ve bununda bir göstergesi olarak da aşure pişirip dağıttığı önemli bir gündür. Bunlar bizi bir arada tutan, bizi geçmişten geleceğe taşıyan önemli unsurlardır. Bu hassasiyetler var olduğu müddetçe birbirimize olan sevgimiz saygımız artacak, birlikte yaşadığımız bu topraklarda geleceğe daha güvenle, daha umutla ve daha sevgiyle bakacağımızı düşünüyorum. Aşure Günü milli ve manevi günlerimizden biridir. Yüzyıllardır süre gelen bu geleneğin, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.