Cuma namazını Kudüs'te kıldılar

Cuma namazını Kudüs'te kıldılar
Sarayönü'nde emekli imam hatiplerden Veli Kozan, özel bir tur şirketi vasıtasıyla kayıt olan vatandaşları perşembe günü Kudüs'e götürdü. Tura katılanlar Kudüs ziyaretinin yanı sıra Cuma namazını da Mescid-i Aksa'da kıldı.Kudüs...

Sarayönü'nde emekli imam hatiplerden Veli Kozan, özel bir tur şirketi vasıtasıyla kayıt olan vatandaşları perşembe günü Kudüs'e götürdü. Tura katılanlar Kudüs ziyaretinin yanı sıra Cuma namazını da Mescid-i Aksa'da kıldı.

Kudüs ziyareti ile ilgili bilgi veren Veli Kozan yaptığı açıklamada, "Tur, Telaviv ve Yafa Şehir gezileri ile başlıyor.Yafa’da Akdeniz kenarında bulunan Osmanlı Abdülhamit Han Saat Kulesi, Karakol Binası, Bahriye, Mahmudiye ve Hasan Bek camileri ziyareti yapılacak. Daha sonra El Halil’e hareket edilecek. Yol üzerindeki Halhul kasabasındaki Hz.Yunus (as) makamını ziyaret edeceğiz. El Halil Haremi İbrahim caminde meftun Hz.İbrahim, Hz.İshak, Hz. Yakub ve Hanımlarının kabirlerini ziyaret edeceğiz." dedi.

Cuma programından bahseden Kozan, "Cuma günü sabah namazı Mescid-i Aksa’da kılınacak. Cuma öncesi Mescid-i Aksa avlusundaki Peygamberimizin (sav) Mirac’a yükseldiği Kubbet’ül Sahra(Muallak Taşı), Burak Mescidi, Mervan Mescidi ve Kadim Aksa ziyaret edilecek. Cuma namazı Mescid-i Aksa’da kılınacak. Cuma sonrası Yahudiler için kutsal sayılan Ağlama Duvarı (Burak Duvarı) ve Hristiyanlarca önem atfedilen ve Hz.İsa suretindeki kişinin çarmıha gerildiği yer olan Kıyamet Kilisesi’nin ve Hz. Ömer Mescidi’nin gezisi gerçekleştirilecek. Hz.Davud’un (as) kabri ve Hz.İsa (as)’nın havarileriyle son akşam yemeğini yediği mekan ile Hz.Meryem’in vefat ettiği yerin gezisinden sonra akşam ve yatsı namazları Mescid-i Aksa’da kılınacak" şeklinde konuştu.

Kozan turun son günüyle ilgili şöyle konuştu: "Sabah namazı Mescid-i Aksa’da kılındıktan sonra Zeytin dağında, Hendek savaşının fikrini sunan Selman-ı Farisi ve kadın veliyelerden Rabiat’ül Adeviyye’nin makamlarını ziyaret gerçekleştirilecek. Kidron Vadisinde yer alan Hz. İsa’nın son namazını kıldığı ve kendi elleriyle diktiği 2 bin yaşındaki zeytin ağaçları görülecek. Hz. Meryem’in kabrinin ziyaret edilmesinin ardından daha sonra Batı Şeria’nın önemli şehirlerinden 15 bin yaşındaki Eriha’ya hareket edilecek. Eriha’da Hz.Musa makamını ziyaret ve Hz. İsa’nın 40 gün şeytanla imtihan edildiği mekanın görülmesinin ardından Lut Kavminin helak olduğu, dünyanın en çukur bölgesi olan Lut Gölü’nün görülere tur tamamlanacak."