Cumhuriyet 94 yaşında

Cumhuriyet 94 yaşında
Ülkemizin 94'ncü kuruluş yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sarayönü nde, coşkudan uzak bir havada, prosedür gereği çeşitli etkinliklerle kutladı.Cumartesi günü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına...

Ülkemizin 94'ncü kuruluş yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Sarayönü nde, coşkudan uzak bir havada, prosedür gereği çeşitli etkinliklerle kutladı.

Cumartesi günü Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Daire amirleri ve öğrencilerin katılımı ile Kaymakam Harun Yücel ve Belediye Başkan Vekili Necmettin Akmaz, çelenklerini Atatürk anıtına sundu.

Pazar günü devam eden kutlamalar kapsamında Sarayönü İsmail Kara Ortaokulu, program organize etti. Kutlama programında Sarayönü Belediye Düğün Salonu nun yarısının boş kalması dikkat çekti.

Sarayönü'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. yaşı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında, çelenk töreni 28 Ekim Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirildi. Çelenk törenine Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Vekili Necmettin Akmaz, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumunun ardından saygı duruşu gerçekleştirilerek İstiklal Marşı okundu. Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen çelenk töreninin ardından, Kaymakam Tarık Bahadır, makam odasında tebrikleri kabul etti.

29 Ekim 2017 Pazar günü devam eden kutlamalar kapsamında Sarayönü İsmail Kara Ortaokulu tarafından organize edilen program için Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda bir araya gelindi. Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, bazı daire amirleri, birkaç aile ve öğrencinin katıldığı kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma okul öğretmenlerinden Merve Uyanık tarafından gerçekleştirildi. Uyanık yaptığı konuşmada, "29 Ekim bir doğum günüdür. Çağdaş bir ulusun doğum günü. Bir çağdaşlaşma projesinin, büyük bir atılımın başladığı gündür. Biz cumhuriyetimizle 94 yıl önce buluştuk; hala onunla yaşıyoruz. Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunun ulus olma bilincine kavuşması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Hak ve hürriyetten yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır" dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Tarık Bahadır ise "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı 'Kurtuluş ve İstiklal' ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyet'in ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milleti'nin ve devletimizin varlığı ebedileşmişlerdir. Kurtuluş savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Hepimizin ortak kazanımı olan Cumhuriyet, bugün sahip olduğumuz tüm zenginliklerin adıdır. Milletimiz Cumhuriyet'i özümsediğini ve kendi yönetme hakkına yapılacak müdahalelere izin vermeyeceğini 15 Temmuz gecesi yaptığı şanlı direnişle hainlere ve tüm dünyaya göstermiştir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okunarak, oratoryo sahnelendi. Slayt gösterisi ile program sona erdi.