“Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun”

“Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun”
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, Aziz milletin, istiklal ve istikbaline kastetme cüretini gösteren türlü düşmanlarla boğuşmalardan, birçok yoklukla...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, Aziz milletin, istiklal ve istikbaline kastetme cüretini gösteren türlü düşmanlarla boğuşmalardan, birçok yoklukla sınanmalardan büyük bir azim, inanç ve cesaretin vücut bulduğu müstesna bir destan yazarak çıktığı İstiklal Harbi'nin devamında, 95 yıl önce kurulan Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünün coşkuyla ve iftiharla kutlandığını belirtti.

Kahraman milletin, tarih boyunca birçok kez tüm dünyaya örneğini verdiği ve son olarak 15 Temmuz 2016'da bütün azameti ve sarsılmazlığını gösterdiğini anımsatan Başkan Solak, Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları kaydetti:

“29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi veren milletimiz; tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla kazandığı büyük zaferi, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Cumhuriyeti kurmuştur.

O günlerde tüm zorluklara rağmen ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır.

1919’da çok zor şartlarda başlattığımız Kurtuluş Savaşımızı, 1923’te nasıl yeni devletimizin kuruluşunu ilan ederek taçlandırdıysak; bugün karşılaştığımız sıkıntıları da, inşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak geride bırakacağız. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, sürekli yükselişine karşı yapılan operasyonları da yine tek yürek olarak bertaraf edeceğimizden şüphemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken; Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları, kahraman ecdadımız ile bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, duayla anıyorum.”