Danışmanlar Ladik’te incelemelerde bulundu

Danışmanlar Ladik’te incelemelerde bulundu
Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve tarım danışmanları Ladik mahallesindeki çiftçilere ziyarette bulundu.Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi tarafından yapılan açıklamada...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve tarım danışmanları Ladik mahallesindeki çiftçilere ziyarette bulundu.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Evinde bizi ağırlayan Ramazan Keleş Ladik mahallesinde tarımın yanında hayvan yetiştiriciliğinde fazla olduğunu bu konuda hayvan hastalıkları ile sıkıntılarının olduğu belirtti. Bölgede hayvan oteli kurularak ilerde karşılaşılacak herhangi bir hayvan hastalıklarının önlenmesi, daha modern bir hayvancılığın yapılması, üretimin aksamadan devam etmesi için hayvan satışlarının bir nebze önüne geçilerek, hayvan otelinde peynir, tereyağı gibi ürünler yapılarak ekstra gelir sağlanabileceğini belirtti.

Emine Külahlı kırsal alanda kadının gücünü göstererek Sarayönü’ne özgü lezzet olan ‘Güdük’ ve ekmek, börek yaparak geçimi sağlamaktadır. Yöresel lezzetlerin başka yerlerde duyulması ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaktadır. Konya, Sarayönü ve il dışından sipariş aldığını belirtti. Sarayönü Ziraat Odası başkanlığı olarak üreten, geliştiren tüm kadınlarımızın arkasındayız.

Yine bizi evinde ağırlayan Ahmet Elma ile Ladik mahallesindeki tarım ve hayvancılık hakkında sohbette bulunduk. Ladik mahallesinde bizi ağırlayan Ladik muhtarı Mustafa Arabacı’ya, Emine Külahlı ve annesine, Ramazan Keleş ve eşine, Ahmet Elma ve ailesine teşekkür ederiz.”