Danışmanlar üreticileri bilgilendiriyor

Danışmanlar üreticileri bilgilendiriyor
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Tarım Danışmanları, mahalle ziyaretlerinde bulunarak üreticilere ihtiyaç duydukları konularda bilgiler veriyor.Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin yetki...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Tarım Danışmanları, mahalle ziyaretlerinde bulunarak üreticilere ihtiyaç duydukları konularda bilgiler veriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin yetki belgesiyle istihdam edilen tarım danışmanları Sarayönü ve mahallelerde bulunan işletmelere hizmet veriyor. Hizmet edilen işletmelerde süt verimi, et verimi ve buzağı verimini arttırmak, yem girdi maliyetlerini azaltmak, hayvancılık işletmelerinin dengeli beslenmeyle verimlerin arttırılmasını sağlamak ve işletmelerin ekonomik yönden gelişmesini sağlamak amaçlanıyor.

Tarım danışmanlığı hizmetini yürüten Mehmet Dutkun, Menşure İncekara, Merve Karakaya ve Lokman Polatkan, üreticilerle toplantılar düzenleyerek hayvancılık konularında sunumlar gerçekleştiriyor.

Tarım danışmanlığı faaliyetleri hakkında bilgi veren danışman Mehmet Dutkun, yaptığı açıklamada, "Hayvancılık sektöründe yeni teknoloji, bilimsel veriler ve materyal olarak besleme değeri olan yemlerin ucuz maliyetle üretilmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Çiftlik bazında ziyaretler yapıyoruz. Çiftçi toplantıları yapıyoruz. Bilgilendirme toplantılarımızdan bir tanesini geçtiğimiz günlerde Özkent mahallemizde gerçekleştirdik. Bu toplantıda üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu konularda bilgilendirmeler yaparak sorularını yanıtladık ve sorunlarına çözüm üretmeye çalıştık. Tüm mahallelerimizde çalışmalarımız belirli periyotlarda devam edecek." dedi.