Danışmanlardan çiftçi ziyareti

Danışmanlardan çiftçi ziyareti
Bölgemizde Temmuz’un ilk haftası başlayan hububat hasadında sona yaklaşıldı. Arpa ile başlayan hasat buğday ve yulaf hasadıyla devam ediyor.Sarayönü geneline bakıldığında bu yıl hububattaki verim çiftçilerin yüzünü güldürdü....

Bölgemizde Temmuz’un ilk haftası başlayan hububat hasadında sona yaklaşıldı. Arpa ile başlayan hasat buğday ve yulaf hasadıyla devam ediyor.

Sarayönü geneline bakıldığında bu yıl hububattaki verim çiftçilerin yüzünü güldürdü. Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi Konar ve Başhüyük mahallelerinde hububat hasadı yapan çiftçileri ziyaret etti.

Danışmanlık biriminden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Bölgemizde bu yıl faaliyete geçen lisanslı depo ile ürünlerin emniyetli ve sağlıklı bir şekilde depolanması ürün ticaretinin kolaylaştırılmasına imkan sağlamaktadır. Devletin lisanslı depo desteği ile; depoya teslim edilen ürünler için ton başına 25 lirayı geçmemek üzere her ürün çeşidi için en fazla 750 lira tutarında nakliye desteği verilmektedir. Yapılacak analizler için parti başına 25 lira analız desteği ve ton başına 3 lira kira desteği ödenmektedir.”