Danışmanlardan hasat incelemesi

Danışmanlardan hasat incelemesi
Üretim sürecinde tüm çiftçilerimiz sarf ettiği emeğin karşılığını arpa ve buğday hasadıyla almaya başladı.Son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hububat ekim alanlarının hasat olgunluğuna...

Üretim sürecinde tüm çiftçilerimiz sarf ettiği emeğin karşılığını arpa ve buğday hasadıyla almaya başladı.

Son günlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hububat ekim alanlarının hasat olgunluğuna gelmesine yardımcı oldu. Bazı mahallelerde sıcak havalar buğday hasat zamanını beklenenden daha erken gerçekleşmesine neden oldu.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanları Gözlü ve Karatepe mahallelerinde hasat ziyaretinde bulundular. Danışmanların ziyaretleri sonucunda; bu yıl yaşanan soğuk ve dolu zararından dolayı bazı arazilerde verim düşüklüğü yaşansa da genel olarak çiftçilerimiz hasat verimlerinden memnun olduklarını dile getirdiler. Hasat yapılan tarlalarda biçerdöver kaynaklı dane kayıplarının minimum düzeyde olduğunu belirttiler. Hasat zamanıyla birlikte bölgemizde yaşanan yangın olaylarının tekrar yaşanmaması için çiftçilerimizin hasat zamanı yanlarında pulluk bulundurmaları önem arz etmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın yol kenarları ve ekim alanlarında sigara izmaritlerini yerlere atmamaları da büyük önem taşıyor.