Danışmanlardan sigorta uyarısı

Danışmanlardan sigorta uyarısı
Sarayönü Ziraat Odası tarımsal yayım ve danışmanlık hizmet birimi, son yıllardaki iklim değişikliğinin sonucu olarak ortaya çıkan doğal afetlerin yıkıcı etkisi ve sıklığı hakkında açıklamada bulundu.Zor şartlar altında,...

Sarayönü Ziraat Odası tarımsal yayım ve danışmanlık hizmet birimi, son yıllardaki iklim değişikliğinin sonucu olarak ortaya çıkan doğal afetlerin yıkıcı etkisi ve sıklığı hakkında açıklamada bulundu.

Zor şartlar altında, büyük fedakarlıklarla gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerin afetlerden ciddi şekilde etkilenerek, gelir kayıplarına neden olabildiğine dikkat çekildi.

Tarımsal danışmanların yaptığı açıklamada, “TARSİM, üreticilerimizin ve yetiştiricilerimizin, bitkisel ürünlerini, hayvanlarını, doğal afetlere ve çeşitli risklere karşı geniş teminat kapsamı ve yüksek güvence ile koruyabilecekleri en etkili sigorta sistemidir. Bu nedenle, tarım sigortalarınızı ihmal etmemeli ve mutlaka zamanında yaptırmalısınız.” denildi.

Bitkisel ürün sigortasında poliçe yazılı primin %50’sinin devlet tarafından karşılandığına değinen danışmanlar şu bilgilere yer verdi:

“DİTAP ‘a kaydı olan tüm üreticilerimize ilave % 5 indirim daha uygulanacaktır. DİTAP ‘ta sözleşme işlemi yapmış olan üreticilerimize ilave %5 indirim daha uygulanacaktır. ÇKS’ye kayıtlı kuru tarım alanlarında üretimi yapılan Buğday, Arpa, Cavdar, Yulaf, Tritikale, Nohut, Kırmızı Mercimek ve yeşil mercimek ürünleri ile bu ürünlerin sertifikalı tohumluk ürünlerinde köy genelinde gerçekleşen kuraklık, don, sıcak rüzgar ve sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış ile dolu paketi dışındaki risklerin neden olduğu verim kaybı Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde teminat kapsamına alınmaktadır. Köy bazlı kuraklık verim sigortasında, poliçe yazılı primin %60 ‘ı devlet tarafından karşılanır.”

Köy bazlı kuraklık verim sigortası yaptırmak isteyen üreticilerin 2 Mart tarihine kadar TARSİM sigortalarını yaptırması gerektiği vurgulandı.