Deep Freeze Neden Karlanır? Nasıl Çözülür?

Deep Freeze Neden Karlanır? Nasıl Çözülür?
Buzdolabı teknolojileri sayesinde artık besinlerimizi ve diğer ürünlerimizi ilk günkü tazeliklerini koruyabilecek şekilde çok uzun süreler saklayabilme şansını yakalıyoruz. Bu neden ile de 21. Yüzyıl yaşantısının merkezinde...

Buzdolabı teknolojileri sayesinde artık besinlerimizi ve diğer ürünlerimizi ilk günkü tazeliklerini koruyabilecek şekilde çok uzun süreler saklayabilme şansını yakalıyoruz. Bu neden ile de 21. Yüzyıl yaşantısının merkezinde buzdolaplarının çok önemli bir rolü bulunmaktadır. Her evin en temel gereksinimlerinin başında gelen buzdolapları farklı kapasite ve özellikleri ile her kullanıma yanıt sunabilecek zengin model çeşitliliği içermemektedir. Özellikle de buzdolaplarında yer alan ‘Deep Freeze’ bölümü önemli bir avantaj sağlıyor. Buzdolaplarında bu bölüm tüm gıda ürünlerinin ani şekilde dondurularak, tazeliklerini çok uzun süreler boyunca saklayabilmelerine yardımcı oluyor. Son derece etkin bir şekilde buzdolabı soğutma fonksiyonunun kullanılmasına yardımcı olan buzdolaplarının tüm bölümlerinde olduğu gibi Deep Freeze bölümünde de karlanma meydana gelebilmektedir.

Soğanlık Arçelik Servisi

merkezinde buzdolabının bu bölümündeki karlanma şikayetleri en fazla görülen şikayetler arasında yer almaktadır.

Deep Freezede meydana gelen karlanma sorunlarının pratik bir şekilde çözümü sağlanabilmektedir. Budolabı arızaları arasında çok ileri sevciyede bir arıza sınıfında bulunmayan bu sorunun en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulması gerekir. Çünkü her ne kadar büyük bir arıza olmasa da zaman içerisinde yoğun karlanma nedeni ile çalışma performansında ciddi bir probleme neden olarak,i daha ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu neden ile de Arçelik Servisi merkezi personelleri tarafından buzdolabının deep freze bölümünde meydana gelen karlanma sorunun çözümü için müdahale edilmektedir.

Bölge genelinde her zaman müdahale için hazır durumda bulunan tam teşekküllü gezici servis araçları tarafından gerekli olan buzdolabı onarım müdahalelerinin gerçekleştirilebilmesi için kısa zaman dilimleri içerisinde ilgili adrese ulaşılmaktadır. Uzman teknik personellerin görev aldığı Acıbadem Arçelik Servisi merkezinin personelleri tarafından buzdolabı deep freze bölümündeki karlanma şikayeti için üst kapak fitillerinde değiştirme yapılır. Çünkü bu fitillerin temel amacı hava kaçış ve girişinin önlenmesidir. Eğer eskimiş, erimiş ise içeriye ısı alarak, daha fazla çalışmaya neden olabilir. Bu şekilde çok pratik bir şekilde çözüm oluşturulabilir. Ancak buzdolabının dijital sisteminde de arıza olabileceğinden, gerekli kontroller uzman teknisyenler tarafından gerçekleştirilmektedir. Eğer bir arıza tespit edilir ise yerinde müdahaleler il çözümü sağlanmaktadır.