Değerlerle Ramazan Bilgi ve Kültür Yarışması finali yapıldı

Değerlerle Ramazan Bilgi ve Kültür Yarışması finali yapıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehanelerin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamındaki düzenlediği

Değerlerle Ramazan Bilgi ve Kültür Yarışması’nın finali yapıldı.

Şubat ayında yapılan yarı final müsabakalarının tamamlanmasının ardından İbn-i Sina, Yavuz Sultan Selim, Sarayönü, Melikşah, Sultan Alaaddin, Aliya İzzetbegoviç, Süleyman Şah ve Ilgın Lala Mustafa Paşa Bilgehaneleri final için mücadele etmeye hak kazandı.

degerlerle-ramazan-bilgi-ve-kultur-yarismasi-finali-1.jpg

Mübarek Ramazan ayında gerçekleştirilen finallerde 24 bilgehane arasından final müsabakalarında yarışmaya hak kazanan 8 bilgehane şampiyonluğa ulaşabilmek için kıyasıya rekabet etti. Pazartesi günü Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen finalde Sarayönü Bilgehane, yarışmayı üçüncülükle tamamlayarak ilçeye madalya ile geri döndü.

Zeynep Naz Vural, Sevde Turan, Ebrar Kiraz, Fatmagül Demir, Ebrar Bacak, Rabia Şenyurt’tan oluşan Sarayönü Bilgehane takımı 2 soru farkla birinciliği kaçırmasına rağmen elde ettiği başarı ile ilçeyi gururlandırdı. Yarışmanın sonunda takıma üçüncülük ödülü olarak oyun seti- yapboz STEM eğitim tasarım modeli yapım seti hediye edildi.

Sarayönü Bilgehane Yöneticisi Ahmet Büyükcengiz, öğrencilerinin başarıları ile birlikte gururlandıklarını dile getirerek, "Öncelikle tüm öğrencilerimi ve hocalarımı gönülden tebrik ediyorum. Bu yarışmada gösterdiğimiz başarı, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Öğrencilerimizin azimli çalışmaları ve hocalarımızın özverili emekleri sayesinde bu başarıya ulaştık. İlerleyen yıllarda da aynı azim ve kararlılıkla çalışarak başarılarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Özellikle öğrencilerimize destek olan ailelerimize ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacağız."

degerlerle-ramazan-bilgi-ve-kultur-yarismasi-finali-2.jpg