Denemeler hasat edildi

Denemeler hasat edildi
Hatay merkezli bir uluslararası tohumculuk firmasının Sarayönü'nde gerçekleştirdiği arpa ve buğday deneme ekimlerinin hasadı gerçekleştirildi. Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve Ziraat Odası Tarım Danışmanları,...

Hatay merkezli bir uluslararası tohumculuk firmasının Sarayönü'nde gerçekleştirdiği arpa ve buğday deneme ekimlerinin hasadı gerçekleştirildi. Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik ve Ziraat Odası Tarım Danışmanları, deneme ekimlerinin hasadına katıldı.

Sarayönü Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik yaptığı açıklamada, "Hatay merkezli uluslararası bir tohumculuk firması tarafından Bayram Karamercan çiftçimizin Hatıp mahallesindeki 13 dekarlık sulu arazisinde 700'e yakın arpa ve buğday genotip ve çeşit denemesi kurulmuştu. Mayıs aylarında Avusturalya ve İtalya'dan gelen mühendislerinde incelediği deneme tarlasının geçtiğimiz günlerde hasat edildi. Danışmanlarımızla birlikte denemelerin hasadını ziyaret ederek sonuçlar hakkında bilgi aldık. Bu çalışmalar bölgemize uygun ve daha verimli çeşitlerin bulunmasında da büyük önem arz ediyor." dedi.