Denetimler devam ediyor

Denetimler devam ediyor
İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs Denetimleri konulu genelgesi kapsamında tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Sarayönü’nde de denetimler devam ediyor. Kaymakam Abdulkadir Okay, ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri ve kolluk...

İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs Denetimleri konulu genelgesi kapsamında tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Sarayönü’nde de denetimler devam ediyor. Kaymakam Abdulkadir Okay, ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri ve kolluk kuvvetleriyle birlikte denetimlere katıldı.

Sarayönü’nde Covid-19 ile mücadele kapsamında ilçe genelindeki tüm yaşam alanlarında gerçekleştirilen denetimler devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 81 ilde eş zamanlı “Sağlık için Hepimiz için” sloganıyla yapılan denetimlerde; sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi istendi.

Korona virüs önlemlerine ilişkin genelgede belirtilen hususlar gereği ilçe genelindeki, iş yerleri, marketler, gıda üzerine üretim yapan imalathaneler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve ticari taksiler denetlendi. Denetimlerde iş yeri sahiplerine, çalışanlara ve vatandaşlara ek tedbirlerle ilgili bilgiler de verildi.

Dünya’nın olağanüstü bir süreçten geçtiğinin altını çizen Sarayönü Kaymakamı Abdülkadir Okay. “Çalışma arkadaşlarımızla birlikte önlemler üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Pandemi süreci halen bitmiş değil. Son günlerde salgınının yayılma hızının artması ve yeniden yoğunluk yaşanması göz önüne alındığında tedbirlere uyulmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İlçemiz kurallara uyma noktasında oldukça iyi bir seviyede. Maske ve mesafe kurallarına genelde uyuluyor. Bu konuda ilk günkü gibi ilçemiz genelinde gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Sağlık için, hepimiz için kurallara uyalım” dedi.