Deniz balığı tezgahla buluştu

Deniz balığı tezgahla buluştu
Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından denize açılan tekneler özellikle palamut ve istavrit avlarken vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından yeniden deniz balığı ile buluştu.Sarayönü’nün balık ihtiyacını...

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından denize açılan tekneler özellikle palamut ve istavrit avlarken vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından yeniden deniz balığı ile buluştu.

Sarayönü’nün balık ihtiyacını karşılayan İsa Kula, sezon açılışının kurban bayramına denk gelmesinden dolayı ilk günler pek balık olmadığını ancak bu haftadan itibariyle tezgahların şenlenmeye başladığını söyledi.

Bu sezondan umutlu olduklarını belirten Kula, avlanan palamutun ağırlığı 300-400 gram arasında değiştiğini ifade ederlerken henüz beklenen ölçüde olmadığını söylediler. İsa Kula, şu an itibariyle bekledikleri kadar avlanmanın olmadığını belirterek, “Şu an itibariyle hale beklediğimiz kadar balık gelmedi. Fazla çıkmasını da istemiyoruz çünkü; palamut fazla olunca hamsi olmuyor. Palamutun şu andaki ağırlığı 300-350 gram arasında değişiyor, henüz beklenen ölçüde olmadı. Biraz daha büyük olacak ki vatandaş alsın yesin.” diye konuştu.

Bu sezon vatandaş balığa doyacak

Sezonun yeni açılmasına rağmen balık fiyatlarının uygun olduğunu kaydeden Kula, “Biraz daha fiyatlarda düşüş var. Ama şu anda iç açıcı bir durum yok. Deniz çok sıcak. Şu anda istavrit var. Mezgit var. Barbun ve palamut var. Geçen yıl palamut çoktu hiç istavrit yoktu. Şu anda istavrit ile başladık.

Tezgahta istavrit 20 lira, barbun ve tekir 45 lira, palamut ise 20 lira. Hamsi 30 lira, Kupes 20 lira, Alabalık 25 lira, sazan 15 lira, çipura-levrek 35 lira, sardalya 15 lira.

trabzon escort bayan