Deniz balıkları tezgahta

Deniz balıkları tezgahta
Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından denize açılan tekneler özellikle palamut ve istavrit avlarken vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından yeniden deniz balığı ile buluştu.Sarayönü’nün balık ihtiyacını...

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından denize açılan tekneler özellikle palamut ve istavrit avlarken vatandaşlar yaklaşık 4 buçuk aylık sürenin ardından yeniden deniz balığı ile buluştu.

Sarayönü’nün balık ihtiyacını karşılayan İsa Kula, havaların sıcak olmasından dolayı ilk günler pek balık olmadığını ancak bu haftadan itibariyle tezgahların şenlenmeye başladığını söyledi.

Bu sezondan umutlu olduklarını belirten Kula, avlanan palamutun ağırlığı 300-400 gram arasında değiştiğini ifade ederlerken henüz beklenen ölçüde olmadığını söylediler. İsa Kula, şu an itibariyle bekledikleri kadar avlanmanın olmadığını belirterek, "Şu an itibariyle hale beklediğimiz kadar balık gelmedi. Fazla çıkmasını da istemiyoruz çünkü; palamut fazla olunca hamsi olmuyor." diye konuştu.

Bu sezon vatandaş balığa doyacak

Sezonun yeni açılmasına rağmen balık fiyatlarının uygun olduğunu kaydeden Kula, “Biraz daha fiyatlarda düşüş var. Ama şu anda iç açıcı bir durum yok. Deniz çok sıcak. Hamsi var. Uskumru, levrek, çipura, kupes var.

Tezgahta karadeniz hamsisi 15-20 lira. Marmara hamsisi 10 lira. Uskumru 15 lira. Kupes 15 lira. Çipura ve levrek 30 lira. Bunun yanında tatlı su balığı olarak alabalık 22 lira. Sazan ise 15 lira.