Dereler kirletiliyor

Dereler kirletiliyor
Sarayönü’nün önemli su yataklarından olan harımlar mevkii ve Karacayer deresi son dönemlerde pislikten geçilmiyor.Bölgedeki çevre kirliliğinden şikayetçi olan duyarlı vatandaşlar bazı mandıraların pisliklerini ve atıklarını...

Sarayönü’nün önemli su yataklarından olan harımlar mevkii ve Karacayer deresi son dönemlerde pislikten geçilmiyor.

Bölgedeki çevre kirliliğinden şikayetçi olan duyarlı vatandaşlar bazı mandıraların pisliklerini ve atıklarını dereye akıttıklarını iddia ettiler.

Ağırlıklı olarak tarım arazilerini sulamada kullanılan Karacayer Deresi’ne akıtılan pislikler yüzünden akan suyun renginin değiştiğini ve bölgeden pis kokuların yayıldığını iddia eden vatandaşlar devletin ilgili kurumlarının ve belediyenin konuya duyarlı yaklaşmasını ve gerekli tedbirleri almalarını istediler.

Derelerden akan suyu sulamada kullanıp kullanmama konusunda kararsız kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, “Karatepe yolunda ve Sarayönü çevresinde faaliyet gösteren bazı mandıralardan ve hayvancılık işletmelerinden derelere hayvan pislikleri ve işletme atıkları rastgele deşarj ediliyor.

Bahçe ve tarla sulamada kullandığımız derenin suyu bu atıklar yüzünden kirlendi, pisliklerle doldu, suyun rengi de değişti.

Dere kokmaya başladı ve biraz daha havaların ısınmasıyla sineklenme de yapacak. Biz hiç kimsenin faaliyetine karşı değiliz ama herkesin kural ve kaidelere uyması gerekiyor. Konuyla alakalı olarak, Sarayönü Belediyesi durumu bildirdik. Sonuç alamazsak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne müracaat edeceğiz. Günümüzde su kaynakları çok önemli ve bu kaynaklarımıza kirletmeye kimsenin hakkı yok”  diye konuştular.