Destekleme başvuru süreleri uzatıldı

Destekleme başvuru süreleri uzatıldı
Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem üreticilerin mağduriyetini önlemek amacıyla bitkisel üretim destekleme başvuru tarihlerinin uzatıldığını duyurdu.Çiğdem yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca...

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem üreticilerin mağduriyetini önlemek amacıyla bitkisel üretim destekleme başvuru tarihlerinin uzatıldığını duyurdu.

Çiğdem yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca yürütülmekte olan bitkisel üretime yönelik tarımsal destekleme başvurularının alınmasına devam edilmektedir. Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamaya göre "dünyada pandemi olarak ilan edilen ve Türkiye'de de etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının günlük yaşamı etkileyecek duruma gelmesi üzerine, üreticilerimizin mağduriyetini önlemek amacıyla bitkisel üretim destekleme başvuru tarihleri uzatılmıştır.” dedi.

2019 Üretim Yılı Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi Desteği Başvuruları 30 Nisan 2020 tarihine; 2019 Üretim Yılı Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği Başvuruları 29 Mayıs 2020 tarihine; 2019 Üretim Yılı İyi Tarım ve Organik Tarım Desteği Başvuruları 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Ayrıca; 2020 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydını güncellemek veya yeni kayıt yapmak isteyen üreticileri başvuru evraklarını 30 Haziran 2020 tarihine kadar İl/İlçe Müdürlüklerine teslim etmek şartı ile başvurularını e-devlet  üzerinden  veya  çiftçilere  hizmet  veren