Deva partisi esnafın sorunlarını dinledi

Deva partisi esnafın sorunlarını dinledi
Deva Partisi Sarayönü ilçe Başkanı Muhammet Badem ve il yönetim kurulu üyeleri, birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek ziyaretlerde bulundu. Partililer, esnafların ve çiftçilerin sorunlarına...

Deva Partisi Sarayönü ilçe Başkanı Muhammet Badem ve il yönetim kurulu üyeleri, birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek ziyaretlerde bulundu. Partililer, esnafların ve çiftçilerin sorunlarına değindi.

Deva Partisi Sarayönü ilçe Başkanı Muhammet Badem ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sarayönü’nde esnafları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Deva Partisi il ve ilçe teşkilatı mensupları yaşanan ekonomik kriz ve pandemi nedeniyle zor günler yaşayan esnafları ziyaret ederek vatandaşın sıkıntılarını tek tek not aldı.

Esnaf ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Deva Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Muhammet Badem, parti çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Badem’e İl Sekreteri Ahmet Elden, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Koordinatörü Aykut Çolakoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim İşleri Başkanı Osman Demirtaş, İl Yönetim Kurulu Üyesi Fatih keskin eşlik etti.

İlçe yönetiminin oluşmasının ardından çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Sarayönü İlçe Başkanı Muhammet Badem, “Partimizin kuruluşunun birinci yılı çerçevesinde il ve ilçe yönetimlerimizle birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek, sorunlarını dinliyoruz. Bu ziyaretlerde partimizi de anlatıyoruz.  Esnafımızın ekonomik açıdan sıkıntılı olduğunu görüyoruz.” dedi.

Tarım konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Badem, şunları söyledi:

“Tarım memleketi olan ilçemizde sadece esnafımız değil, çiftçilerimiz ve hayvancılıkla geçimini sürdüren vatandaşlarımız da zor durumdalar. Geçen yıla kıyasla bu yıl girdi maliyetleri çok yükseldi. Taban gübresi 1.800 lira iken, bu yıl 4 bin lirayı buluyor.

Tahıl üretiminde girdilerin artmasıyla ve ürünü değerince satamamasıyla ciddi anlamda zarar ediyorlar. Tarım ve hayvancılık ülkesi olmamıza rağmen, gübre fiyatlarının yüksekliğiyle birlikte girdi maliyetlerinin sürekli yükselişi karşısında ayakta kalmaya çalışan çiftçimize, üreticimize iktidarın yeterince sahip çıkarak, desteklemesi şarttır.”

Vatandaşın sorunlarını yakından takip ettiklerini belirten il yönetim kurulu üyeleri ise şu ifadeleri kullandı.

“Esnafından, çiftçisine, memuruna, emeklisine kadar her kesimin sorunlarını yakından takip ediyoruz. Deva olmak için yola çıktık. Çözümü noksanda da olsa elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Deva Partisi önemli bir alternatif olacak ve ülkemizin sorunlarına deva olacaktır.”