DEVA Partisi ilçe binası açıldı

DEVA Partisi ilçe binası açıldı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sarayönü ilçede teşkilat, PTT karşısında bulunan binada hizmete açıldı.Deva Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Muhammed Badem, çalışmalarını yürütecekleri teşkilat binasının her zaman...

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sarayönü ilçede teşkilat, PTT karşısında bulunan binada hizmete açıldı.

Deva Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Muhammed Badem, çalışmalarını yürütecekleri teşkilat binasının her zaman halka açık olacağını söyledi.

Hızlı bir şekilde parti faaliyetlerine etkinlik kazandıracaklarını belirten Badem, tüm mahalleleriyle ilçe halkının dertleriyle dertlenip sorunların çözümü için çaba sarf edeceklerini dile getirdi.

Sarayönü’nün çok önemli bir konuma sahip olduğunu ancak bunun etkin şekilde kullanılamadığını ifade eden Badem, “İlçemizde her yıl bir miktar nüfus artışı sağlanıyor fakat sanayi ve yatırımcı çekemiyoruz. Bunun en önemli sebeplerinden biri de ilçemizdeki yeterli sayıda sanayi imarına ve altyapısına sahip alan olmamasıdır. İlçemize yatırımcı geliyor fakat bu sorunlar sebebiyle geri çekiliyor. Sarayönü Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları yapılmış ve hatta bakanlıktan onaylanmasına karşın gerek altyapı sorunları gerekse vatandaş ve sanayici ile istişare yapılmadan yapılan bir çalışma olması sebebiyle şu an çivi dahi çakılmamış halde beklemektedir.” diye konuştu.

Mahallelerde altyapı problemleri var

Badem, ilçe genelinde halen yol ve alt yapı ile alakalı problemler bulunduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

“Ladik Mahallesi yıllardır doğalgaz ve üstgeçit beklemekte fakat bununla alakalı en ufak bir çalışma bulunmamaktadır. Büyükşehir yasasına geçeli yaklaşık 7 yıl olmasına karşın mahallelerimizde herhangi bir imar çalışması gerçekleşmedi. Toplulaştırmanın bir türlü bitmemesi çiftçilerimiz için çok büyük problem. Sarayönü’nde verimi yüksek topraklar bulunmakta bu alanlarda çiftçilerimize katma değeri yüksek ürün yetiştirmekte ön ayak olmalıyız. Yerleşim yerleri içersinde yapılan hayvancılık problem oluşturmakta fakat hayvancılıkla alakalı imar sahalarımız neredeyse hiç yok.”

İlçenin binlerce yıllık geçmişe dayanan bölgelerindeki eserlerin turizme kazandırılması gerektiğine dikkati çeken Badem, meslek yüksekokuluna da değinerek şöyle devam etti:

Sarayönü MYO yıldan yıla öğrenci kaybetmekte, burada yeni bölümler açılması için çaba sarfetme ve Sarayönü MYO’nun daha cazip hale getirilmesi çok büyük önem arz etmektedir. Ayrıca ilçe merkezimizde bulunan metruk binalar hem ilçemizin çehresini bozmakta hem de can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmektedir. İlçe merkezinde kentsel dönüşüm faaliyetlerine hızlıca geçilmelidir. Yaz aylarında meydana gelen koku problemi de Sarayönü’nün en önemli problemlerimden. Bu konunun da takipçisi olacağız.”

XXX