Dolar 19,0414
Euro 20,5585
Altın 1.190,04
BİST 4.971,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 14°C
Az Bulutlu
Konya
14°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Dijital dönüşümde yeni bir dönem başlıyor

Dijital dönüşümde yeni bir dönem başlıyor
4 Temmuz 2022 01:53
244
A+
A-

Mali Müşavir Mustafa Gökay, elektronik ortama geçiş zorunluluğu getirilen firmalar ve mükellefler hakkında önemli açıklamalar yaparak mükelleflerin işlemlerini son güne bırakmamaları için uyarılarda bulundu.

E-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye gibi e-Belge ürünlerinin zorunluluk kapsamıyla ilgili değişiklikleri içeren Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 22 Ocak tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni tebliğ ile e-Fatura, e-Arşiv ve e-İrsaliye belge türleri başta olmak üzere elektronik belge kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye uygulamalarına geçme zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri düşürülürken, sektörel bazda yeni iş grupları da kapsama dahil ediliyor. Tebliğ ile e- Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye zorunluluğu getirilen işletmelerin 1 Temmuz’a kadar geçişlerini tamamlaması gerekiyor.

Sarayönü’nde hizmet veren mali müşavir Mustafa Gökay, elektronik ortama geçiş zorunluluğu getirilen firmalar ve mükellefler hakkında önemli açıklamalar yaptı. Geçiş için son tarihin 1 Temmuz 2022 olduğunu belirten Gökay, Firmaların kademeli olarak geçişi amaçlanan sistemi tek tek anlattı. Özel vergi mükelleflerini kapsayan düzenlemeyi şu şekilde anlattı;

2021 yıllı brüt satış rakamları 4 milyon TL ve 2020 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon lira ve üzeri olan mükellefler geçişini tamamlayacak.

 

Başvurular son güne kalmasın!

Mali Müşavir Mustafa Gökay, e-dönüşüm sistemlerine geçişler esnasında oluşabilecek aksaklıklardan dolayı firmaların ve mükelleflerin zor duruma düşmemesi için de uyarılarda bulundu. Gökay yaptığı açıklamada, “Firmalarımız 01 Temmuz 2022 tarihinden önce entegratör firmalar ile anlaşmalarını sağlayıp, hizmet alımına başlamaları gerekmektedir. Başvurularını son güne bırakmamaya özen göstermelidirler. Çünkü e-dönüşüm sistemlerinde kullanılmak üzere, şahıs firmaları e-imza, şirketler ise TÜBİTAK onaylı Mali Mühür edinmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.