Dikkat! Kar geliyor, hava soğuyor

Dikkat! Kar geliyor, hava soğuyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava, kar ve yağmur yağışına karşı vatandaşları uyardı.Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı ise 5 ila 8...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk hava, kar ve yağmur yağışına karşı vatandaşları uyardı.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçecek. Hava sıcaklığı ise 5 ila 8 derece birden düşecek.

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre Konya’da hava sıcaklığı en yüksek 10 derece civarında gece ise -1 olacak. Hafta genelinde parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenen hava tahminine göre Çarşamba günü ise kar yağışı olacak.

Hava sıcaklığının da Çarşamba gününden başlayarak hafta sonuna kadar 5 ila 8 derece birden düşmesi bekleniyor, rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden orta, bölgenin güney ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli, (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Konya'nın batı ve kuzey ilçelerine mevsimin ilk karı geçtiğimiz hafta sonu düştü.

Konya kent merkezinde aralıklı sağanak şeklinde devam eden yağışlar, Kızılören ve Tepekent mahallelerinde ve Doğanhisar, Tuzlukçu ilçelerinde yerini kar yağışına bıraktı. Seydişehir’de karla karışık yağmur etkili oluyor. Konya- Antalya yolu Tınaztepe mevkiinde de kar yağışı etkisini gösterdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ne göre 5 günlük hava tahmini ise şöyle

03 Aralık Salı Parçalı bulutlu          -1 / 11 derece

04 Aralık Çarşamba  Kar yağışlı      -2 / 7 derece

05 Aralık Perşembe  Parçalı bulutlu           -3 / 2 derece

06 Aralık Cuma       Parçalı bulutlu          -6 / 1 derece

07 Aralık C.Tesi       Parçalı bulutlu          -7 / 2 derece